ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR ZA ČLANOVE ZLOČINAČKE SKUPINE: Švercali kokain, vojno oružje i migrante te likvidirali jednu osobu

15.04.2022. 08:43:00

Istražni zatvor za svih 10 članova zločinačkog udruženja koje se sumnjiči za šverc južnoameričkog kokaina, likvidaciju jedne osobe te za šverc vojnog oružja i migranata odredio je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Na prijedlog USKOK-a sudac istrage je odredio istražne zatvore zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a u odnosu na dva okrivljenika, kojima se stavlja na teret ubojstvo, određen je istražni zatvor i zbog posebnih okolnosti kaznenog djela za koji je zaprečena kazna dugotrajnog zatvora, objavila je Hina.

Zamjenica ravnateljice Uskoka Željka Panza Ostrogonac precizirala je da je istragom u dva odvojena predmeta obuhvaćeno šest kriminalnih skupina.

“Jedna je u jednom predmetu, a ostalih pet u drugom predmetu. U zasebnom predmetu su dvije skupine vezane za kaznena djela iz domene droga, jedna je vezana za oružje, jedna za krijumčarenje migranata dok je posljednja vezana za teško ubojstvo u sastavu zločinačkog udruženja”, rekla je.

Dodala je kako su sve kriminalne skupine bile iznimno visoko kategorizirane te da su uhićeni hrvatski državljani bili hijerarhijski visoko pozicionirani. Nadodala je da se rezultati njihovog kriminalnog djelovanja “mjere u gabaritima količina droga koje premašuju stotine kilograma kokaina”.

Izvor: 7dnevno/PDN/Screenshot: N1

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.