Određen istražni zatvor Zoranu Mamiću!

07.07.2021. 17:48:00

Izvanraspravno vijeće osječkog Županijskog suda u srijedu je odredilo istražni zatvor odbjeglom Zoranu Mamiću kojemu se, uz brata Zdravka i još petoricu okrivljenika, sudi za izvlačenje novca iz NK "Dinama", doznaje se na sudu.

Izvanraspravno vijeće je, na nejavnom ročištu, ocijenilo prijedlog USKOK-a za određivanje istražnog zatvora osnovanim te je rješenjem odredilo istražni zatvor protiv Zorana Mamića, jer se nalazi u bijegu, a koji počinje teći trenutkom uhićenja, izvijestio je sud.

Rješenje nije pravomoćno, jer se na njega može žaliti, o čemu odlučuje Visoki kazneni sud.

Protiv Zdravka i Zorana Mamića i još petorice okrivljenika na osječkom Županijskom sudu u tijeku je suđenje temeljem druge optužnice USKOK-a, na koje se Zoran Mamić uredno odazivao, do odlaska u BiH, u travnju 2021.

Uz Zdravka i Zorana Mamića optužnicom USKOK-a obuhvaćeni su Zdravkov sin Mario Mamić, bivši "Dinamov" direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan, a tereti ih se  da su izvlačenjem novca, u sklopu zločinačkog udruženja NK "Dinamo" oštetili za 200 milijuna kuna.

Rješenjem o određivanju istražnog zatvora stekli su se uvjeti da se i za Zorana Mamića, kao i za njegovog brata Zdravka, donese rješenje o nastavku suđenja u njegovoj odsutnosti, pojasnili su na osječkom sudu.

Vrhovni sud je u ožujku ove godine Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu, iz prvog suđenja, od 6,5 godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama.

Zoranu Mamiću smanjio je kaznu na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru na tri godine i dva mjeseca. Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena presuda na tri godine zatvora.

Izvor: direktno.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: direktno.hr / Foto: Pixell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.