OGLASILA SE I POLICIJA! Novinar ‘Indexa’ je lagao, nije se odazvao na obavijesni razgovor

16.09.2019. 19:20:00

SLUŽBENA POTVRDA

Novinar portala “Index”, Gordan Duhaček uhićen je danas poslijepodne u Zračnoj luci Zagreb prilikom pokušaja izlaska iz zemlje.

Uhićenog novinara policija tereti zbog objava mržnje na njegovom Twitter profilu i vrijeđanja policije. Prvotna je vijest bila kako je Duhaček bio na razgovoru u policiji te da je nakon toga pušten na slobodu da bi pritom bio uhićen na zagrebačkom aerodromu. Ipak, maloprije smo dobili službeno priopćenje policije u kojem stoji kako je Duhačeku još 14. rujna upućen poziv da se javi na razgovor u policiji u Heinzelovoj ulici u Zagrebu, ali da se navedeni novinar na istom razgovoru nije pojavio.

Također, policija navodi kako je Duhačeka pokušala pronaći na prijavljenoj adresi no ustanovili su kako on ne živi na istoj. Policijski su službenici zatekli 39-godišnjeg novinara na graničnom prijelazu u Zračnoj luci „Franjo Tuđman“ u namjeri da otputuje zrakoplovom iz Republike Hrvatske, te ga, budući da se nije po ranijem Pozivu odazvao, doveli u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke.

Nad Duhačekom je provedeno kriminalističko istraživanje te je utvrđeno kako osumnjičeni ne živi na prijavljenoj adresi te je odveden na nadležni Prekršajni sud u Zagrebu

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Dnevno.hr/Ilustracija

Izvorni autor: J.A.

Autor: