Oglasili se HDZ-ov načelnik i policija o najavljenom nastupu četnika u Gračacu

21.09.2023. 10:38:00

Nakon što je predviđeno da u četvrtak, 21.9. u Mazinu, u Gračacu bude održan glazbeni koncert srpskog dueta poznatog po izvođenju četničkih pjesama ”Žare i Milenko”(nekadašnji ”Žare i Goci”), te Dragane Lošić Petrović i Rajka Kojčinovića pod pokroviteljstvom Srpskog narodnog vijeća (Milorad Pupovac) i Rajka Obradovića, poslali smo upit o navedenom Policijskoj upravi zadarskoj te načelniku općine Gračac Robertu Juki, piše Narod.hr.

Odgovor MUP-a

U odgovoru su iz MUP-a naveli da je Policijska uprava zadarska zaprimila prijavu organizatora u svezi javnog okupljanja koje se održava u Gračacu (Mazin) u četvrtak, 21. rujna, na kojem bi nastupili Dragana Lošić i Rajko Kojčinović, nakon čega su policijski službenici proveli mjere i radnje sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju.

S obzirom na natpise u medijskom prostoru u kojima se navode i nastupi drugih izvođača, policijski službenici su proveli dodatne mjere i radnje u kojima nisu potvrđena gostovanja izvođača koje organizator nije naveo u svojoj prijavi javnog okupljanja, tvrde iz MUP-a.

Odgovorio je i načelnik Robert Juko

Načelnik općine Gračac, Robert Juko, u svom odgovoru napisao je da je nešto kasnije upoznat s najavljenim okupljanjem kojega su, kako kaže, organizatori prijavili policiji.
Načelnik je naglasio da se okupljanje održava u naselju Mazin koje je 23 km udaljeno od Gračaca, te da prema informacijama koje on ima, navedeni glazbenici neće nastupiti, nego će nastupit jedan domaći bend.

”Kao osoba koja gradi suživot svih stanovnika naše Općine ne podržavam nastup glazbenika koji na bilo koji način vrijeđaju građane RH”, ističe HDZ-ov načelnik Robert Juko.

Na plakatu pak piše da nastupaju

Iz odgovora MUP-a da se naslutiti da četnički duet ”Žare i Milenko” nisu prijavili svoj nastup u Mazinu iako su potpisani na plakatu. Načelnik općine Gračac pak tvrdi da će nastupiti domaći bend. U svom odgovoru nije spominjao Draganu Lošić i Rajka Kojčinovića. Radi li se ovdje o odustajanju u zadnji čas, o nekoj drugoj vrsti sankcije ili o nekoj vrsti ilegalnog, neprijavljenog nastupa ostaje tek za vidjeti.

Plakat koncerta u Mazinu (SNV)
Organizator koncerta je SNV čiji je predsjednik Milorad Pupovac

Podsjetimo da ”Žare i Milenko” izvode četničke pjesme koje vrijeđaju RH i njezine građane. Žare pjeva “Da zna bula kakva je slanina..Ja sam rođen đe džamije nema..”, dok Milenko pjeva o Momčilu Đujiću i četnicima. Izvođači su to koji u svojim pjesmama sanjaju veliku Srbiju i žale za izgubljenim bitkama da istu postignu. Organizator koncerta je SNV čiji je predsjednik, ni više ni manje, koalicijski partner Hrvatske Demokratske Zajednice, Milorad Pupovac.

Kao glavni organizator navodi se SDSS-ovac Rajko Obradović koji koji je bio SDSS-ov kandidat za gradonačelnika Gračaca, a njegov nadređeni mu je za to dao zeleno svjetlo iako je u svojim nastupima više puta vrijeđao Republiku Hrvatsku i njene građane, obezvrijeđivao žrtvu agresorskog rata u Hrvatskoj i obećavao ostvarenje snova o velikoj Srbiji.

U Plaškom je prije 13 godina otkazan koncert

Duet ”Žare i Goci” i prije 13 godina trebali su nastupiti u Plaškom u kafiću u vlasništvu obitelji SDSS-ove vijećnice Mare Šupice.

Tamo je morala intervenirati čak i PU Karlovačka ne bi li spriječila taj sramotni incident veličanja velike Srbije preko pjesama tadašnjeg dua ”Žare i Goci”.

Izvor: Narod.hr/PDN/Foto:Montaža: Narod.hr; izvor: Fah/Snimka zaslona (SNV)

Izvorni autor: PDN/narod.hr/Anamarija Pavić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.