Oglasio se gradonačelnik Kutine o teškim optužbama za nepotizam i uhljebljivanje; napao zviždačicu Cvrtilu: Imala je osvetnički nagon...Radnici su se neprestano žalili na nju

08.09.2021. 10:38:00

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine održao je konferenciju za novinare glede tvrtke Eko Moslavina, a zbog izlaženja u javnost Adrijane Cvrtile, direktorice koja tvrdi da je morala zapošljavati u kutinskoj gradskoj tvrtki članove HSLS-a i HDZ-a. Cvrtila, koja je USKOK-u prijavila gradonačelnika Zlatka Babića (HDZ) i koalicijskog partnera Davora Kljakića (HSLS), među ostalim, otkrila je da su kupljeni oporbeni vijećnici kako bi Babić imao podršku u Gradskom vijeću

'Eko Moslavina je tvrtka u vlasništvu tri jedinice lokalne samouprave te je u jednom malom udjelu u privatna vlasništvu tvrtka Ventus. I skupština tvrtke ima tri člana, a to su gradonačelnik i načelnik, te član privatne tvrtke Kada sam 2017. godine postao gradonačelnik, između ostalih problema susreo sam se s iznimno teškom situacijom u tvrtki Eko Moslavina', rekao je gradonačelnik Babić i dodao kako se ta tvrtka bavi sa zbrinjavanjem otpada u tri jedinice lokalne samouprave, a to su Kutina, Popovača i Velika Ludina, javlja HRT.

Govori kako je najveći problem s kojim se susreo je bila nužnost prekidanja prihvata otpada iz drugih gradova, što se u proteklim godinama radilo u velikom intenzitetu, a to je imalo za posljedicu ogromno smanjenje prihoda za tvrtku, a time je ugrozilo i poslovanje iste. Kako kaže, moralo se obustaviti prihvat otpada zato što je deponija komunalnog otpada bila punjena u mjeri u kojoj bi se ugrozio kapacitet za daljnji rad do trenutka kada će se otvoriti regionalni centar za gospodarenje otpadom u Šaguljama.

'Kao dobri gospodarstvenici, trebali smo napraviti tu mjeru kako bismo prekinuli prihvat otpada iz vanjskog obuhvata, rekao je i dodao kako se pojavio problem viška radnika u toj tvrtki zbog smanjenog posla, ali i zbog toga što se u periodu od 2013-2017. godine zaposleno 23 djelatnika koji su bili istaknuti članovi SDP-a ili njima bliske osobe. Adrijana Cvrtila postala je direktorica tvrtke. Ona je članica HDZ-a do 2013. kada je HDZ izgubio izbore u Kutini', govori.

'Svoju priliku našla u HNS-u, ali prije svega zato što je SDP dao dopuštenje da HNS predloži direktora u Eko Moslavini i Cvrtila je tada postala direktorica, no tadašnji gradonačelnik je shvatio da ona pogrešno vodi tvrtku i smijenio ju je. Tada ušla u sukob s novim direktorom Slavkom Sokolom, koji je čovjek s velikim iskustvom i on joj je dao otkaz. To je dovelo do niza sudskih sporova između njih dvoje', napominje gradonačelnik Babić.

'Ona je pokušala u Kutini stvoriti stranku Orah i tako se naći, ali joj to nije uspjelo, pa se učlanila u HSLS i munjevitom brzinom napredovala unutar stranke na Kutinskoj razini', govori.

'Kada je 2017. koalicija HDZ, HSLS, nezavisni vijećnici i ja kao gradonačelnik došla na vlast, Slavko Sokol, direktor Eko Moslavine je otišao u mirovinu za koju je već davno imao uvjete, te se ukazalo mjesto za novog direktora. HSLS mi je predložio Adrijanu Cvrtilu koja je u to vrijeme bila u vrhu stranke. Taj prijedlog se činio dobar zato što je Cvrtila već prije tamo radila', rekao je gradonačelnik.

Babić govori kako je primijetio kako je Cvrtila kao direktorica imala osvetnički nagon prema djelatnicima koje je zaposlio Slavko Sokol, a posebno prema istaknutim pripadnicima SDP-a. Radnici su mu se neprestano žalili na nju.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: V. P. P. / Foto: Nikola Cutuk

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.