Okučani: Vijenci i svijeće za poginule u vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak

01.05.2022. 09:25:00

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja "Kristalne kocke vedrine", predsjednik RH Zoran Milanović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i premijer Andrej Plenković odali su u nedjelju počast poginulima u vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak.

Tijekom operacije Bljesak, u kojoj su za manje od 32 sata oko 7200 vojnika i policajaca oslobodila okupirane dijelove zapadne Slavonije, poginula su 42 hrvatska branitelja dok ih je 162 bilo ranjeno.

Svečanost je počela podnošenjem prijavka predsjedniku Republike, a potom je na spomen obilježje prvi vijenac položilo izaslanstvo obitelji hrvatskih branitelja poginulih u Bljesku i umrlih od posljedica ranjavanja, ratni zapovjednici postrojbi koje su sudjelovali u Bljesku te predstavnici udruga iz Domovinskog, potom državnog vrha te izaslanstvo općina i gradova. 

Po polaganju vijenaca intonirana je hrvatska himna, uslijedilo čitanje poginulih i minuta šutnje a potom su nad Okučanima nadletjela dva MIG-a Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Svečanosti u Okučanima, među ostalima nazoče brojni članovi vlade, saborski zastupnici, braniteljske udruge i drugi. 

 

Izvor: hina/Foto:Fah

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.