OLIMPIJSKE IGRE Hrvatska ima novu medalju! Barbara Matić je u finalu Olimpijskih igara!

31.07.2024. 17:02:00

Judašica Barbara Matić plasirala se u finale kategorije do 70 kg na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je pobijedila Nizozemku Sanne van Dijke. Matić je slavila ipponom nakon dvije minute borbe. Prvo je srušila suparnicu na bok, zaradila wazari, a onda zahvatom od 10 sekundi zaradila i ippon.

Matić je time osigurala najmanje srebrnu medalju, drugu medalju za Hrvatsku u Parizu nakon što je Miran Maričić osvojio broncu u finalu zračne puške na 10m.

To je ujedno i prva medalja za hrvatski judo u povijesti olimpijskih igara.

Aktualna europska prvakinja (2024) i bivša dvostruka svjetska prvakinja (2021, 2022) tako je došla do jedine medalje koja joj nedostaje, olimpijske. Međutim, priča još nije završila jer sjajnu Splićanku još očekuje finale protiv Njemice Miriam Butkereit koja je nakon tri minute produžetka pobijedila Austrijanku Michaele Polleres.

Za 29-godišnju Matić ovo su treće olimpijske igre. U Rio de Janeiru 2016. je zaustavljena u prvom kolu, a u Tokiju 2021. je bila peta.

Izvor: Sportske novosti/Foto: Afp

Izvorni autor: Dean Bauer, SN, Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.