Olujić: Može Tomašević tumarati zagrebačkim ulicama koliko hoće, iz prijave je jasno tko iza njega stoji

18.05.2021. 12:39:00

'DRUGI KRUG ĆE BITI REFERENDUM'

Ulazak kandidata platforme Možemo! za zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića u drugi krug s toliko velikim brojem glasova te očekivanja od drugog kruga za portal Direktno komentirao je zagrebački odvjetnik Željko Olujić.

"Kandidata platforme Možemo Tomislava Tomaševića nazvao bih 'lošim slugom gorih gospodara'. Rođen sam u Zagrebu, cijeli život živim u Zagrebu i patim sa svojim gradom. Teško mi je gledati kako ga izrabljuju i varaju proteklih 20 godina. Isto tako, teško mi je vidjeti kako je Zagreb devastiran.

Međutim, uočio sam znatnu nedosljednost u tome što stranka Zagreb je naš i platforma Možemo ističu kandidata koji nema pravog programa, vjere i ideologije. To je vidljivo iz prekršajne prijave koju je podnio saborski zastupnik Stipo Mlinarić, a iz koje je vidljivo da iza Tomaševića stoji Zaklada Heinrich Böll, organizacija koja je u vazalnom odnosu sa zakladom Otvoreno društvo, na čelu sa zloglasnim Georgeom Sorosom, kojemu je cilj uništiti tradiciju i vjeru kao temeljna utočišta svih naroda", rekao je Olujić.

Kako tvrdi Olujić, Tomašević je u političku utakmicu krenuo na protuzakonit način.

"Sve to  navedeno je u prekršajnoj prijavi, kao i to da je njegovo djelovanje protivno zakonu financiranje političkih aktivnosti iz inozemstva. Naravno, taj zakon ima puno nejasnoća i sporosti u primjeni. Naime, pred političara stavlja obavezu da naknadno podnosi izvješće, što znači da oni zlonamjerni mogu prvo osvojiti vlast pa platiti kaznu i nastaviti kako je i bilo. Tomašević je živio i učio u Engleskoj, a u nizu obećanja tvrdi da će Zagreb učiniti poželjnim svijetu. Ne bi htio da moj rodni grad bude poželjan baš svakome.

U predizbornu utrku Tomašević je krenuo na protuzakonit način jer je obilno financiran iz stranih fondova i Otvorenog društva. Kada bi se zbrojilo ono što je Tomašević govorio u obilascima Zagreba, tu se pričalo o desecima milijardi kuna. Pri tome, nigdje ne spominje bitnu potrebu za štednjom. To je nepopularno jer ne donosi glasove, ali nigdje ne spominje ni gdje će naći taj silni novac za razvoj", dodao je.

Olujić oštro nastavlja.

"Idejno je dijete Sorosa, a njegov idealni dio svijeta je londonski East End, društvo otvoreno siromaštvu i porocima… Kako bi inače protumačili Tomaševićevu orijentiranost narodnim masama, kako protumačiti njegove najave o vraćanju Trga maršala Tita, masovnog ubojice i pljačkaša hrvatskih masa.

Tomaševića dosad poznajemo po sprječavanju gradnje, u društvu sebi sličnih koji bi samo rušili. On bi samo rušio, a nije organizirao i gradio ništa u Zagrebu. Zna li uopće kako se mijena žarulja? Može tumarati zagrebačkim ulicama koliko hoće, ali u stvarnosti ne zna kako išta provesti. Planirati razvoj grada ne može se bez jasnih idejnih ciljeva, a Tomašević samo govori o borbi protiv kriminala. Pa borba protiv kriminala se podrazumijeva samo po sebi!", dodaje Olujić.

Zaključno, Olujić drugi krug zagrebačkih izbora naziva referendumom.

"Tomašević je došao na krilima opravdanog nezadovoljstva u Hrvatskom i Zagrebu, ali i svjetske krize. Prazne parole izbacuje nevjerojatnom brzinom, a mi bi bili jadni da čekamo njihovi ostvarenje. Stoga će drugi krug u Zagrebu biti svojevrsni referendum, za i protiv", zaključio je Olujić.

Izvor: ri/Direktno.hr/Foto:FaH

Izvorni autor: ri/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.