ON OPET NE BI U ZATVOR! “Imao sam rak kostiju, operirao rak želuca, a protiv mene se vodi hajka kakve nije bilo u komunizmu”!

30.06.2021. 11:16:00

Tomislav Horvatinčić opet traži odgodu zatvorske kazne. Ovaj put do kraja godine. U razgovoru za Dnevnik Nove TV pojasnio je svoje razloge.

“Hodam s protezom na desnoj nozi i štakama. Prebolio sam rak kostiju i kemoterapiju, a prošle godine sam operirao rak želuca. Imam astmu, a sada mi je na vidiku i nekakav problem na koži, možda čak i karcinom, ne daj Bože”, rekao je Tomislav Horvatinčić.

Od nesreće gdje je usmrćen talijanski bračni par Salpietro i za koju je pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora prošlo je 10 godina. A propitivanje medija hoće li se u četvrtak javiti u Centar za dijagnostiku naziva – hajkom.

“Takve medijske hajke, linča i pritiska kao što je u mom slučaju nije bilo ni u najmračnijem komunističkom sustavu. Ako treba dati naciji zadovoljstvo da me se stavi pred streljački vod, ali morate mi prije dokazati krivnju”, rekao je Horvatinčić.

Više od godinu i pol Horvatinčić odgađa odlazak u zatvor, a prošle godine u ovo doba kamere Nove TV snimile su ga na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Tada je rekao da je dobro i da nije u zatvoru jer je bolestan. Ovakvo odugovlačenje odlaska u zatvor za oporbu je nedopustivo.

“Ne želim ulaziti u zdravstveno stanje Tomislava Horvatinčića, ali moram reći da postoji zdravstveni bolnički sustav i u sustavu zatvora koji koriste već oni koji jesu u zatvorima. Postavlja se pitanje zašto on to ne može”, komentirao je Mišel Jakšić, predsjednik saborskog odbora za pravosuđe (SDP).

Predsjednik antikorupcijskog vijeća, Nikola Grmoja, smatra da je sramotno koliko traju procesi u Hrvatskoj. ”I što sve koriste i na koji se način pokušavaju izvući i otezati procese oni koji su na udaru hrvatskog pravosuđa”, dodao je.

O svemu će se očitovati i zatvorska bolnica, a sud će, kako doznajemo, tražiti i vještačenje Horvatinčićeva zdravstvenog stanja. Konačnu odluku, kaže i njegov odvjetnik i sud Horvatinčić čeka na slobodi.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:HINA/ ŠibenikIN/ Dean BATAK/ ik

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.