Oni koji su '91. slavili okupaciju Vukovara i nadali se slomu Zagreba, danas likuju nad opsadom Harkiva i priželjkuju pad Kijeva

28.02.2022. 16:12:00

Slovenija je zatvorila zračni prostor za ruske putničke zrakoplove. Premijer Janša isporučit će oružje Ukrajincima… Slovenskim “antifašistima”, radikalnim ljevičarima i brojnim srpskim tajkunima koji žive u Ljubljani, to baš i nije drago. Oni su ruska peta kolona u Deželi, ali ih Janez ne šljivi niti pet posto…

S pravom se možemo zapitati jel’ službeni Zagreb prespor, kada je u pitanju konkretna potpora Ukrajini? Neupitno je da su izabrali jedini mogući, ispravan vanjskopolitički smjer, ali nije dovoljno samo osvijetliti zgradu Vlade u ukrajinske nacionalne boje ili govore završavati sa “Slava Ukrajini”. Ljudima treba isporučiti oružje, a agresorima odmah zabraniti letove preko hrvatskog zračnog prostora - jer tako je učinila susjedna Slovenija, ali i mnogi drugi, koji su s riječi brzo prešli na djela. Ma, nije valjda da Vladu i dalje savjetuje Budo Lončar ili neki drugi moskvoljubac?! Koliko su jake te stare komunističke veze? Jel’ ih nije sram da se ponašaju kao Kinezi, s kojima ih također povezuje ta prokleta crvena nit?!

Vidim, primili smo i prognanike iz Ukrajine… Zašto ljude smještati u sportske dvorane, a ne hotele na Jadranu, povezane s oligarsima bliskim Putinu?! I ne, nisam popt Februarke ili onih šta poziraju s Julijinim pletenicama - takve narikače uopće ne razumiju da Putin nije baš toliko lud i da je ono što se sada događa u Ukrajini - kulminacija dugo pripremanog scenarija političkog vrha ruske države, koji podupiru i Beograd i Banja Luka. Putin je naprosto osjetio da je Zapad mnogo slabiji nego u doba kada je srušen berlinski ‘Antifašistički obrambeni zid’. Države zapadne civilizacije rasturili su slabići koji već godinama predvode razne parade, umjesto da su mladež slali u vojsku, da se malo čeliće i nauče disciplini. Narikače to ne razumiju, isto kao što ne razumiju da Ukrajini sada treba ozbiljna potpora onih koji znaju rastavit i sastavit pušku - i da im sigurno neće pomoći likovi koji nisu sigurni čak niti u vlastiti spol. 

Diplomatski bleferi su jedan cijeli narod svjesno prepustili brutalnoj agresiji i ostavili ga na nuklearnoj streljani, a sada pokušavaju oprati vlastitu nečistu savjest... Pogledajte samo do kuda je taj globalizam doveo klince, koji panično bježe i skrivaju se u podzemnim željeznicama, zato jer su odrasli uz PlayStation i realityje i jer su im govorili da se u vrtiću treba igrati lutkama, a ne plastičnim pištoljima. I zato - narikače neka nariču, ali nek’ ne misle da je Putin odjednom izvan kontrole, jer on pod kontrolom nikad i nije bio, a dobro je znao sve slabosti Zapada i zato se odlučio na ovaj odvratan agresorski čin. Naravno, Zapadu sada ne preostaje ništa drugo nego da se ponovo pouzda u staru gardu - i staro normalno, jer takvi su jedini u stanju na pravi način odgovoriti na napad.

Ukrajinski narod hrabro odoljeva i mi im moramo pomoći jer smo i sami bili u vrlo sličnoj situaciji. Tu nema rasprave. Raspravljati možemo o medijskoj petoj koloni, koja djeluje u Zagrebu. O Srpskoj pravoslavnoj crkvi čija ‘sveštena lica’ u crkvama već tri dana mole za uspjeh Putinove agresije! O imbexovcima, koji prenose laži nekog beogradskog kretena, koji svira u nakaradnom bendu i podržava Putina, a iznosi morbidne optužbe na račun heroja iz pukovnije AZOV. Pojedini portali danas neobično sliče na ‘Slobodanovu Dalmaciju’ s početka devedesetih, kada je njome upravljala Mira Ljubić Lorger. Kad vidim priče o infiltiranim ruskim agentima, koji označavaju asfalt kako bi Putinove rakete što preciznije gađale Ukrajince, odmah se sjetim snajperista koji su tijekom velikosrpske opsade “dejstvovali” po Osijeku i Karlovcu, a oni koji su ih hvatali i eliminirali - kasnije su osuđeni…

Možete li zamisliti Ukrajinu sutra, ako Bog da - pa pobjede u ratu? Siguran sam da tamo u vlasti za trideset godina neće participirati neka varijanta ruske pobunjeničke partije, koja sada sije zlo iz okupiranih istočnih “republika”. Nešto kao Pupovčev SDSS… A taj Pupi isto šuti, a baš me zanima što ima za reći o klanjima nedužnih Ukrajinaca?! Dodik? Što se čeka, Andrej?! Zoki je reterirao, a Vučić je obezglavljen. Zar Dodikova paravojska još nije razoružana, a satrapija demontirana?! Znate li da u Zagrebu djeluje Una TV, koja je pod izravnom kontrolom banjalučkih kriminalaca, a njihove kamere tijekom pressice ukrajinskog veleposlanika, njegove ekscelencije Vasilja Kiriliča, imale su izravni naputak za bojkot. Dokle više?! Zar se zaista trebao dogoditi ovaj krvavi ratni pohod pa da stvari napokon stavimo na pravo mjesto? Ili ćemo i dalje tolerirati one koji u sebi likuju nad scenama iz Kijeva i priželjkuju pad ukrajinskog glavnog grada, kao što su 1991. godine sanjali o padu Zagreba i slavili okupaciju Vukovara? Dosta je.

P. S. Ako netko doista misli da je neprimjereno velikorusku agresiju na Ukrajinu uspoređivati s velikosrpskom agresijom na Hrvatsku i događaje iz 1991. s ovima danas, neka se slobodno obrati našim logorašima i pita ih kako su ih ruski "mirotvorci" cipelarili po autobusima, nakon izlaska iz srbijanskih koncentracijskih logora, prije razmjene u Nemetinu...

Velimir Bujanec

Izvor: Dragovoljac.com/PDN/Foto:dragovoljac

Izvorni autor: Velimir Bujanec/Dragovoljac.com/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.