Opasna prijetnja ruskog ministra: Ako dođe do trećeg svjetskog rata, on bi mogao biti nuklearni

02.03.2022. 13:21:00

'TO BI BILO DESTRUKTIVNO'

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u srijedu da bi treći svjetski rat, ako bi do njega došlo, značio i korištenje nuklearnog oružja te da bi bio destruktivan, izvijestila je novinska agencija RIA.

Kako prenosi Reuters, Lavrov je rekao da će se Rusija, koja je 24. veljače pokrenula, kako ju je Kremlj nazvao, specijalnu vojnu operaciju protiv Ukrajine, suočiti sa stvarnom opasnošću ako Kijev nabavi nuklearno oružje.

"Treći svjetski rat mogao bi biti nuklerani. Rusija neće dopustiti Ukrajini nabavku nuklearnog oružja", poručio je Lavrov.

Podsjetimo, svjetski diplomati poslali su Rusiji u utorak snažnu poruku tijekom konferencije Ujedinjenih naroda u Ženevi. Kada se videolinkom javio ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, brojni predstavnici europskih, ali i drugih zemalja, ustali su i otišli iz dvorane.

Izvor: Direktno.hr/Foto:Epa

Izvorni autor: bkk/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.