Oprez! Nova prevara: Lopovi putem popularne aplikacije prikupe informacije o karticama pa isprazne račune

06.12.2021. 17:50:00

PROSLJEĐUJU POVEZNICE

Ministarstvo unutarnjih poslova upozorilo je javnost o novom načinu prijevara putem interneta. Naime, počinitelji najčešće koriste popularnu aplikaciju za razmjenu poruka te prikupe osobne podatke i podatke o bankovnim karticama i isprazne račune građana.

MUP je obavijestio građane o novoj zlonamjernoj, tzv. phishing kampanji koja je usmjerena na korisnike raznih internetskih oglasnika.

Počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp putem koje prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe.

Na taj način prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice i potom kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu.

Savjetuju se građani da ne daju tražene podatke! Ako se smatrate oštećenima - podnesite prijavu u policijskoj postaji.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto: Getty Images/Internet prevara, ilustracija

Izvorni autor: G. B. / Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.