Oproštajna riječ za hrabrog branitelja Marijana Živkovića: Sjećanje na njegovu hrabrost i spomen na nestale sinove Marka i Nikolu

09.03.2024. 16:44:00

Danas se okupljamo kako bismo zajedno oprostili se od našeg dragog prijatelja, hrabrog branitelja i istinskog heroja, Marijana Živkovića. Njegov odlazak iznenadio nas je i ostavio u tuzi, ali danas se također okupljamo kako bismo proslavili život, hrabrost i predanost koju je Marijan donio u naše živote.

Marijan je bio simbol hrabrosti i predanosti, ne samo kao branitelj Vukovara, već i kao primjer požrtvovnosti i ljubavi prema svojoj domovini. Njegova hrabrost i odanost tijekom Domovinskog rata svjedoče o nevjerojatnoj snazi duha koja je obilježila generaciju njegovih suboraca.

Dok se prisjećamo Marijanovih djela hrabrosti i požrtvovnosti, ne možemo zaboraviti da je on, poput mnogih drugih hrabrih branitelja, ostavio svoj trag na bojišnici, ali i u našim srcima. Marijanova žrtva podsjeća nas na cijenu slobode i na duboku zahvalnost koju dugujemo onima koji su se hrabro borili za našu domovinu.

Danas se također prisjećamo i Marijanovih sinova, Marka i Nikole, koji su nestali tijekom Domovinskog rata. Njihov gubitak duboko je obilježio Marijana i njegovu obitelj. Iako su nestali, njihov duh ostaje živ u našim srcima, podsjećajući nas na trajnu žrtvu koju su mnogi obitelji podnijele tijekom ratnih godina.

Marijanova smrt podsjeća nas na prolaznost života, ali također nas potiče da cijenimo svaki trenutak i da njegujemo ljubav prema svojim bližnjima. Njegova predanost domovini i hrabrost ostat će kao inspiracija generacijama koje dolaze, podsjećajući nas na važnost hrabrosti, požrtvovnosti i ljubavi prema svojoj zemlji.

Danas opraštamo se od Marijana s teškim srcem, ali zahvalni smo na privilegiji što smo imali priliku poznavati takvog izvanrednog čovjeka. Neka njegova hrabrost i predanost budu vječni podsjetnik na vrijednosti koje trebamo čuvati i njegov duh neka nas uvijek nadahnjuje u našim životima.

Hvala vam što ste danas ovdje kako bismo zajedno oprostili se od našeg dragog prijatelja i heroja, Marijana Živkovića.

Čika Marijane, počivao u miru Božjem!

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: PDN - arhiva/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.