Orban osudio masakr u Buči i pozvao na neovisnu istragu

09.04.2022. 19:33:00

GLASNOGOVORNIK KOMUNICIRAO

Mađarska će na svaki mogući način poduprijeti međunarodnu istragu s ciljem identificiranja počinitelja tog krvoprolića, rekao je šef za medije mađarske vlade

Očigledno je da mađarski premijer Viktor Orban osuđuje masakr počinjen u ukrajinskoj Buči, rekao je u subotu njegov šef za medije, piše 24sata .

Mađarska će na svaki mogući način poduprijeti međunarodnu istragu s ciljem identificiranja počinitelja tog krvoprolića, rekao je u subotu Bertalan Havasi.

Orban je u srijedu na međunarodnoj konferenciji za novinare jasno dao do znanja da je "ovo rat koji je započela Rusija napadom na Ukrajinu, a to je agresija" te je dodao da je to stajalište Europske unije "koji dijeli i Mađarska".

- Premijer je pozvao na neovisnu i nepristranu istragu zločina, kazavši da se civili moraju zaštititi i da se nasilje nad njima mora najoštrije osuditi - rekao je Havasi.

Jaroslaw Kaczynski, čelnik poljske vladajuće stranke Pravo i pravda (PiS), u petak je kritizirao Orbana zbog izostale osude Rusije za zločine počinjene u Buči.

Izvor: 24sata/Foto: 24sata.hr/REUTERS/PIXSELL

Izvorni autor: HINA/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.