ORBAN SE OGRNUO ŠALOM S KARTOM VELIKE MAĐARSKE! Što na to kaže državni vrh Hrvatske? ‘Kakve susjede imamo, još su najbolji’

21.11.2022. 19:56:00

Mađarski premijer Viktor Orban je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj se vidi da za mađarsku nogometnu reprezentaciju na prijateljskoj utakmici s Grčkom navija noseći zastavu ‘Velike Mađarske’.

Na to su danas reagirali predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković.

Čini se da Orbanov potez u političkom vrhu Hrvatske nitko nije shvatio do te mjere ozbiljno da bi to tražilo žešće poteze.

“Mislim da ne bi trebao reagirati, nikad nije napao Hrvatsku. Njegove aspiracije prema Hrvatskoj se svode da mjesec dana krstari Jadranom i dođe na večeru”, rekao je Milanović.

“Ne bi tome pridavao ozbiljniju pozornost. Kakve susjede imamo, to (Mađarska) je još najbolji”, zaključio je.




Ni premijer Plenković se nije previše uzbuđivao.

“Nisam to vidio, Mađarska se nije kvalificirala, on valjda prati neke druge utakmice, neprihvatljive su teritorijalne pretenzije na Hrvatsku, ali nisam se bavio tuđim šalovima”, rekao je kratko premijer.

 

Izvor: dnevno.hr/Foto:Instagram / Viktor Orban / screensho

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.