Orkan pred kamerama pokazao dokument star 15 godina: Evo kako su hrvatske institucije priznale radni staž osobama s okupiranih područja!

05.07.2021. 16:57:00

“Treba nam registar četnika,” bio je jasan Ivica Pandža Orkan, koji se oštro protivi Medvedovom zakonskom prijedlogu, skrojenom po volji Pupovčeva SDSS-a: “Na osnovu čega će se onemogućiti stjecanje prava onima koji su pucali na Hrvatsku, ako nemamo njihov registar?!”

Umirovljeni pukovnik HV-a Ivica Pandža Orkan pred kamerama Bujice Z1 televizije pokazao je dokument Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, star 15 godina, iz kojeg se vidi kako su naše institucije priznale radni staž od 1991. do 1995. godine, osobama s “područja RH koja su bila pod zaštitom ili upravom UN-a”, točnije: onima koji su živjeli na okupiranim hrvatskom teritoriju, u tzv. SAO Krajini!

Pandža se s pravom pita koju bazu podataka je koristio HZMO kako bi saznao je li netko od ostvaritelja prava bio u četnicima, ‘Martićevoj miliciji’ ili možda ‘teritorijalcima’ JNA… Kada je Orkan, prije devet godina, javno objavio popis sa 7.500 imena neprijateljskih vojnika s područja Banovine, a među njima i više stotina invalida ‘SAO milicije’ i tzv. Vojske ‘RSK’, odmah je bio prozivan i žestoko napadan - od vlasti u Zagrebu! Na isti se način danas napada sve one koji upozoravaju da bi se i kroz novi Zakon o civilnim žrtvama rata, mogle prošvercati mnoge osobe s nekada okupiranih hrvatskih područja, čija je uloga tijekom velikosrpske agresije na RH bila i te kako sporna. “Treba nam registar četnika,” bio je jasan Ivica Pandža Orkan, koji se oštro protivi Medvedovom zakonskom prijedlogu, skrojenom po volji Pupovčeva SDSS-a: “Na osnovu čega će se onemogućiti stjecanje prava onima koji su pucali na Hrvatsku, ako nemamo njihov registar?!”

Velimir Bujanec

Izvor: Dragovoljac.com/PDN/Foto:screenshot

Izvorni autor: Velimir Bujanec/FB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.