Osmero Afganistanaca u čamcu su iz BiH preko Save pokušali nezakonito doći u Hrvatsku

26.03.2023. 20:33:00

UHVATILA IH POLICIJA

Policijski službenici PU Brodsko-posavske spriječili su pokušaj krijumčarenja osmero državljana Afganistana preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku

Policijski službenici PU Brodsko-posavske spriječili su još jedan u nizu pokušaja krijumčarenja osoba preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, piše 24sata.

U subotu navečer oko 21:30 sati na području općine Vrbje, uzvodno od Slavonskog Broda, policijski službenici Interventne jedinice PU brodsko-posavske su prilikom nadzora državne granice na rijeci Savi uočili gumeni čamac u kojem se nalazilo osam nepoznatih muških osoba, a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. 

Po pristajanju čamca uz obalu, a kada su ugledali policijske službenike dvije osobe koje su upravljale čamcem dale su se u bijeg.

Jedna osoba se udaljila plivajući preko rijeke Save u smjeru Bosne i Hercegovine, dok je druga osoba uhvaćena i privedena u Postaju granične policije Stara Gradiška.

- Utvrđeno je da se radi o državljanima Afganistana. Policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem nad 23-godišnjakom, državljaninom Afganistana, koji je upravljao čamcem potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, te će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske - rekli su nam u povodu najnovijeg slučaja nezakonitog ulaženja stranih osoba na područje RH odnosno šengenskog prostora iz PU brodsko-posavske.

Prema stranim državljanim, dodali su, provest će se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Izvor: 24sata/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/24sata/Boris Gajdukov

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.