Otac nestalog Mateja: 'Više ne brojim dane, tu sam isključivo da nađem sina, čekam poziv...'

10.02.2022. 19:44:00

43. DAN POTRAGE

Odbacio je navode Svetlane Vučetić Arsić iz Specijalne bolnice za liječenje ovisnosti iz Beograda da je Matej moguće uzeo drogu amfetamin neposredno prije izlaska iz kluba

Potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišom traje već 43. dan u Beogradu. Tamo se od prvog dana još uvijek nalazi i njegov otac Nenad Periš.

- Vjerujte, više ne brojim dane, samo čekam da mi telefon zazvoni, da mi se javi Matej ili da mi netko javi da mi je sin pronađen. Realnost je ta koja me najviše muči, prošlo je puno vremena od Matejevog nestanka, ali onda pomislim kako još uvijek ima detalja koji ukazuju na to da je Matej živ. I to je ono što me drži na životu - rekao je Matejev otac za Kurir.

Njegova svakodnevica posljednjih 40 dana u Beogradu je ista.

Dunav kao more

- Skoro svaki dan je isti i moram reći da su mi jutra najteža. Evo, jučer ujutro sam ustao u 5.30 sati. I odmah mi dođe pomisao na Mateja i pitanje što me čeka danas… Pokušavam nešto pisati, raditi, pomažem i kolegama. Novinari su najaktivniji i oni me najčešće zovu. Isto tako u kontaktu sam sa srpskom policijom koja se trudi uvijek biti mi dostupna i moram reći da mi se uvijek jave kada ih nazovem ili im pošaljem poruku - rekao je.

Potraga u Smederevu

Prije dva dana Nenad je bio u Smederevu gdje se proširila potraga za nestalim Matejem.

- Išao sam vidjeti potragu i prostor na kojem traže Mateja. Dunav je velik kao more, to je širina od četiri do pet kilometara, to je ogromno. Poslijepodne odem u crkvu, s prijateljima prošeta, da dođem malo sebi. No, opet šetam uz rijeku, to mi je mjesto, ta rijeka, jako važna. Imam osjećaj da sam bliže Mateju i da ću dobiti odgovore, iako mi još uvijek neke stvari nisu jasne - rekao je Nenad.

Odbacuje navode da se Matej drogirao

Odbacio je navode Svetlane Vučetić Arsić iz Specijalne bolnice za liječenje ovisnosti iz Beograda da je Matej moguće uzeo drogu amfetamin neposredno prije izlaska iz kluba, no da nije bio pijan jer ozbiljno pijan čovjek ne može trčati kao što je trčao Matej, kako je vidljivo iz snimaka. 

'Tu sam isključivo da nađem sina, o razlozima nestanka ćemo poslije'

- Kada čekate odgovor 40 dana, kao što ga ja čekam, onda vam se u glavi svašta može dogoditi. Ja nikoga ni za što ne želim optužiti. Matej je bio sportaš, znam da su tu večer konzumirali alkohol, i to puno, i to je ono što mene vuče u tu stranu razmišljanja. Je li se dogodilo nešto što ja ne znam, što mi nitko nije do sada rekao, jednostavno ne želim raspravljati o tome. Ovdje u Beogradu sam isključivo da nađem svog sina, a poslije možemo razgovarati o razlozima nestanka i o tome što je i kako bilo. Do sada pretpostavljam stvari i razloge, potpuno bi me izludilo i od 'šume ne bih vidio stablo' - rekao je otac nestalog.

Mnoštvo pitanja

- Da ste vi došli na to mjesto gdje se sve odvijalo i vi biste imali ista pitanja kao i ja. Prvo biste vidjeli o kolikim se udaljenostima radi pa biste postavljali pitanje kako je Matej uopće došao tamo. To su udaljenosti koje se teško mogu prijeći za toliko vremena i brodom pa je samim time još više neshvatljivo kako se to sve moglo dogoditi - rekao je.

'Čovjeka se ne možete tako lako odreći...'

- Mobitel čiji se signal pojavljuje dva sata i dvadeset minuta nakon nestanka, pokraj Velikog ratnog otoka, pretpostavka je da je mobitel dao signal u vodi, a ne može se zbog dvije bazne stanice točno odrediti točka signala, a Mateja nigdje ne vidimo. Sve su to pitanja na koja nemamo odgovore. Da se traži neki predmet, onda bi netko možda i mogao nešto zaključiti i staviti točku na potragu, ali kada se traži čovjek, to nije nimalo lako, jer se čovjeka ne možete tako lako odreći - rekao je Matejev otac Nenad Periš.

Nestao kada i Matej: Pronašli Aleksu, danas ponovno otišao

Nakon što su jučer u Beogradu živog i zdravog pronašli Aleksu Stankovića (21), koji je nestao iz Kruševca istog dana kad i Matej Periš, mladić je ponovno otišao od kuće. Iznajmio je stan u Beogradu, a plan mu je navodno bio da otamo ode za Kanadu.

Policija je Aleksu sinoć prebacila u Kruševac, gdje je dao izjavu, a potom je smješten kod svoje bake. Međutim, on nije ostao s obitelji u Kruševcu, nego se ubrzo ponovo uputio za Beograd. Njegova majka Olivera u razgovoru za Novu S je rekla da ga nije vidjela, jer ima koronu, ali da jesu brat i sestra, i da su popričali s njim te da je Aleksa izgledao dobro.

- Punoljetna je osoba, nema nikakvo kazneno djelo, tako da ima pravo da živi i sam ako hoće. U policiji je rekao da želi da ostvari svoje planove u Beogradu, pa da nastavi u Kanadu. Nismo se čuli jer mu je telefon u Beogradu, ali očekujem da mi se ubrzo javi, kada stigne u stan. Najbitnije je da je on živ i zdrav - rekla je njegova majka Olivera.

Na pitanje zbog čega se nije javljao, iako su ga svi tražili, ona kaže da ne zna.

- Mi smo bili u super odnosima pre nego što je otišao. On je takav da se ne zna posvađati ili zamjeriti nešto, stvarno je sve bilo kako treba. Nitko nije ni mogao da naslutiti da će on otići tako bez da se javi", rekla je majka Olivera koja je neposredno nakon nestanka rekla da se Aleksa to jutro ponašao najnormalnije i da ništa nije dalo naslutiti da će otići - rekao je.

Izvor: 24sata/ Foto: Milan Maricic/ATAImages

Izvorni autor: Antonela Šaponja/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.