Otac preminule djevojčice prijavljivan čak 23 puta, u 7 navrata zbog nasilja u obitelji

06.04.2021. 17:50:00

S Općinskog suda u Slavonskom Brodu potvrđeno je da je 27-godišnjak iz Nove Gradiške, koji je sa suprugom uhićen zbog smrti dvoipolgodišnje kćerkice, od 2012. procesuiran čak 23 puta. Od toga je jednom prijavljen za kazneno djelo krađe, dok je 22 puta prijavljivan za razne prekršaje – od nasilja u obitelji, remećenja javnog reda i mira, do prometnih prekršaja

Unatoč tolikom broju pokrenutih postupaka, i činjenici da ih je samo zbog obiteljskog nasilja kako doznajemo bilo pokrenuto sedam, Centar za socijalnu skrb iz Nove Gradiške lani u studenome vratio je njemu i supruzi djevojčicu koja je od trećeg mjeseca svog života bila u udomiteljskoj obitelji, piše Telegram.

Za nasilje u obitelji ovaj je čovjek prvi puta prijavljen još u srpnju 2013., da bi do kraja te godine zaradio novu prekršajnu prijavu. Idući put, zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji prijavljen je u listopadu 2014. godine. I početkom 2015. u dva je navrata prijavljivan.

Zbog obiteljskog nasilja prekršajno je prijavljen i u listopadu 2018., te srpnju 2020. godine. Radilo se o nasilju usmjerenom na oca i majku, a nekoliko puta i na suprugu.

Privođenje majke ozlijeđene djevojčice

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 27-godišnjak je prvi puta prijavljen još u travnju 2012. godine. Uslijedile su nove prijave 2015., 2017. i 2018. godine Posljednji put, prekršajni odjel Općinskog suda u Slavonskom Brodu vodio je zbog remećenja javnog reda i mira postupak protiv njega u veljači ove godine.

Iz prijava proizlazi da je javni red i mir remetio tučom, svađom, vikom ili galamom, dok je nekoliko puta prijavljivan da je na naročito drzak i nepristojan način vrijeđao građane ili narušavao njihov mir.

U tom istom razdoblju, otac premlaćene djevojčice devet je puta prijavljivan zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Radilo se o vožnji pod utjecajem alkohola, vožnji vez vozačke dozvole, te vožnji neregistriranim vozilom.

Jedna presuda izrečena mu je i zbog prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu jer nije obnovio ili sklopio policu osiguranja vozila kojim je upravljao.

Izvor: tportal.hr/Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Izvorni autor: L. F.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.