Otkazan memorijalni turnir u čast Blage Zadre: Navijači ogorčeni odlukom kluba

16.10.2024. 14:50:00

Vodeći klub druge lige, HNK Vukovar 1991, planirao je organizirati memorijalni turnir u čast heroja Domovinskog rata Blage Zadre tijekom reprezentativne stanke, s dolaskom Osijeka, Lokomotive i Širokog Brijega. Međutim, zbog prenatrpanog rasporeda utakmica, nisu uspjeli pronaći slobodan termin. Turnir je otkazan nekoliko dana prije planiranog održavanja, što je izazvalo nezadovoljstvo među navijačima.

Ove godine obilježava se 33. godišnjica pogibije Blage Zadre, legendarnog zapovjednika obrane Vukovara, koji je 1991. poginuo kod Trpinjske ceste u Borovu naselju. U njegovu čast, državni vrh i gradske vlasti položili su vijence na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata. Tradicionalni memorijalni turnir, koji se u njegovu čast trebao održati u Vukovaru, otkazan je zbog obaveza kluba u prvenstvu.

Iz HNK Vukovar 1991 objasnili su situaciju: "Dragi navijači i prijatelji kluba, nažalost, zbog redovitog rasporeda prvenstvenih utakmica te nadoknade prvenstvene utakmice protiv BSK-a (kod Croatije Zmijavci smo ovaj vikend), ove godine nismo u mogućnosti organizirati 11. Memorijalni turnir Blago Zadro tijekom reprezentativne pauze. Hvala vam na razumijevanju, a svi zajedno ćemo i dalje s ponosom nositi sjećanje na heroja Blagu Zadru kroz naš trud i borbenost na terenu."

Sportski direktor Dražen Pernar pojasnio je da su pokušali dogovoriti novi termin s Croatijom Zmijavci, no zbog njihovih odgođenih utakmica i obaveza, kao i potrebe da odigraju zaostali susret s BSK-om 16. listopada, turnir nije bilo moguće organizirati. "Nismo mogli pronaći slobodne termine da organiziramo turnir Blago Zadro, a da to zadovolji klubove s kojima smo već bili dogovorili, a to su Osijek, Široki Brijeg i Lokomotiva. Jednostavno smo prisiljeni ili naći novi termin ili otkazati turnir. U ovom trenutku nam je nemoguće to organizirati", rekao je Pernar.

Otkazivanje turnira naišlo je na negativne reakcije navijača, koji su na službenoj Facebook stranici kluba izrazili svoje nezadovoljstvo. "Onaj tko nije bio u Vukovaru i ratovao 91., taj ne razumije. Sram neka vas bude od nema do zemlje, sakrijte se u mišju rupu kompletna upravo na čelu s predsjednikom. Još jednom, sram i stid da vas bude", napisao je jedan od njih, dok su drugi tvrdili da se prvenstvene utakmice trebale odgoditi kako bi se održao turnir.

Unatoč otkazivanju, Vukovar će na godišnjicu Zadrine pogibije odigrati prvenstvenu utakmicu protiv BSK-a iz Bijelog Brda. Momčad će prije utakmice posjetiti Memorijalno groblje i položiti vijenac na grob Blage Zadre. Memorijalni turnir, koji se igra od 2010. godine, ove godine neće biti održan, što je već četvrti put od 2010. da se turnir otkazuje.

Tablice omogućuje Sofascore

Izvor: 24sata/Foto:HNK Vukovar 1991 / Facebook / arhiva PDN

Izvorni autor: PDN/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.