Otkrivamo: Zašto je avion s Dinamovim igračima na sat vremena nestao sa svih radara?

01.08.2023. 16:53:00

Vjerojatno su isključili radar zbog osjetljivosti zone kojom lete prema Astani, nema brige, vjerojatno će taj radar upaliti kasnije, poručili su nam iz Zagrebačke zračne luke. I doista, upalili su ga nakon prolaska Crnog mora. 

Dinamo je danas u 12.58 točno s 13 minuta zakašnjenja (let bio zakazan za 12.45) poletio prema Astani. Na raznim internet stranicama mogao se pratiti let Zagrepčana prema glavnom gradu Kazahstana, avion je preko Srbije i Bugarske stigao do Crnog mora, a onda se na veliko iznenađenje - tamo "ugasio". Točnije, nestao s radara na popularnim "planefinderu" i "flightradaru".

- Vjerojatno su isključili radar zbog osjetljivosti zone kojom lete prema Astani, nema brige, vjerojatno će taj radar upaliti kasnije - poručili su nam mirno iz Zagrebačke zračne luke

Naravno, nije tu bilo razloga za nikakvu brigu, riječ je o standardnoj proceduri brojnih aviona koji danas lete preko Crnog mora. Razlog? Ta je zona nedaleko od ukrajinskog zračnog prostora, pa piloti nerijetko gase radare kako bi što mirnije i brže prošli kroz to područje. Brojni navijači pratili su Dinamov let, nekima nije bilo jasno zašto više ne mogu pratiti avion sa svojim ljubimcima.

24sata
Foto: Screenshot/Plane Finder
Dinamov avion se nakon više od sat vremena pojavio - u Gruziji. Sve je bilo u redu, sve je išlo "kao po loju", zakazanom rutom, ali pilot je u tim trenucima odlučio opet upaliti radare, pa mirno nastaviti let do Astane. A on ide preko Azerbajdžana, Kaspijskog mora do konačnog cilja - Kazahstana. 
Zagrepčani su prema Astani krenuli dva dana prije uzvratne utakmice 2. pretkola Lige prvaka, a sletjeli su u Kazahstan nakon pet i pol sati leta. Dinamo iz prve utakmice nosi uvjerljivih 4-0, a uzvrat je na rasporedu u srijedu od 16 sati po hrvatskom vremenu.

Izvor: 24sata.hr

Izvorni autor: 24sata.hr/Foto: snimka zaslona/Plane Finder

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.