OTKRIVEN IDENTITET BJEGUNCA: Remetinečki pritvorenik je državljanin Srbije, osuđen zbog krijumčarenja ljudi!

20.01.2020. 13:50:00

Ministarstvo pravosuđa jutros je potvrdilo da je iz KB “Sestara milosrdnica” u nedjelju pobjegao pritvorenik remetinečkog zatvora Ivan Đorđević (31), državljanin Srbije, gdje ima i prebivalište i gdje mu živi obitelj, a iskoristio je trenutak dok je bio na WC-u i napustio je bolnicu gdje je bio na liječenju, piše Jutarnji.

Đorđević je bio nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi, a pritvor mu je određen rješenjem Općinskog suda u Novom Zagrebu broj K-418/2019. Krajem listopada donesena je presuda na temelju priznanja po kojoj je priznao krivnju, ali nije prihvatio i sankciju od četiri godine zatvora i 21. studenog se žalio na presudu, a osim toga protiv istog okrivljenika vode se još postupci na Županijskim sudovima u Karlovcu i Velikoj Gorici.

Obrazloženje zbog kojeg su ga ostavili u Remetincu bilo je da ima prebivalište u Srbiji, da ničim nije bio vezan za Hrvatsku te da postoji opasnost da bi ako bi ga se pustilo na slobodu mogao postati nedostupan Hrvatskom pravosuđu ili čak i pobjeći, što je Đorđević i učinio. O njegovu bijegu odmah su obaviješteni i svi granični prijelazi, a sad će se daljnjom istragom ustanoviti je li bijeg bio planiran, ima li pomagača ili više njih, te je li napustio Hrvatsku.

Ministarstvo pravosuđa utvrđuje sve okolnosti bijega pritvorenika, te eventualnu odgovornost pravosudnih policajaca.

Izvor: 7dnevno/Foto:Dragan Matić/Cropix

Izvorni autor: Jutarnji.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.