Međunarodni kazneni sud otvara istragu o eventualnim ratnim zločinima u Ukrajini

28.02.2022. 22:31:00

25. veljače 2022. godine, saborski zastupnik iz redova Hrvatskih suverenista Željko Sačić sa govornice Hrvatskog sabora je pozvao Međunarodni kazneni sud da otvore istragu o eventualnim ratnim zločinima počinjenim tijekom Ruske agresije na Ukrajinu. Inicijativu saborskog zastupnika Željka Sačića očito su prihvatili u Haagu.

28. veljače 2022. godine, Međunarodni sud donio odluku da će otvorit istragu o eventualnim ratnim zločinima počinjenim tijekom Ruske agresije na Ukrajinu.

“Postoji razumna osnova za vjerovanje da su u Ukrajini počinjeni ratni zločini i zločini protiv čovječnosti”, rekao je tužitelj Karim Khan.

”Namjera mi je da ova istraga također obuhvati sve nove moguće zločine koji spadaju u nadležnost mog Ureda, koje je počinila bilo koja strana u sukobu na bilo kojem dijelu teritorija Ukrajine”, kazao je, prenosi BBC.

Izvorni autor: PDN/Foto: screenshot/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.