Otvorena novouređena zgrada Podravke, radovi stajali 104 milijuna kn

15.09.2022. 10:30:00

Na svečanosti u srijedu Podravka je i službeno otvorila novouređeno kompanijsko sjedište u Starčevićevoj ulici u Koprivnici.

Uređenje zgrade i vanjskih prostora stajalo je ukupno 104 milijuna kuna, a 570 zaposlenika konačno ima nove moderno uređene i potpuno klimatizirane urede, što dosad nije bio slučaj.

Ispred zgrade Podravke postavljena su dva spomenika. Jedan je u spomen na 18 poginulih branitelja zaposlenika Podravke, rad akademskog slikara Zlatka Kauzlarića Atača. Drugi je djelo poznatog umjetnika Nikole Vudraga i zove se Začin života te predstavlja apstraktno veliko srce iz dva dijela.

Predsjednica uprave Podravke Martina Dalić u emotivnom je govoru zahvalila svima koji su sudjelovali u zahtjevnom projektu obnove te poručila kako nema tog izazova kojeg podravkaši nisu u stanu svladati ako znaju što je cilj te rade ustrajno i složno.

Dalić je naglasila kako je Podravka jedina multiancionalna kompanija sa sjedištem u Hrvatskoj koja ima poduzeća i urede u 18 zemalja te prodaje svoje proizvode na više od 50 tržišta diljem svijeta.

Mnogi su pak očekivali kako će se ispred Podravke postaviti spomenik izumiteljici Vegete Zlati Bartl, no to se nije dogodilo. O tome je govorio i autor skulpture Začin života Nikola Vudrag.

“Znam da ste svi očekivali bistu Zlate Bartol koja je s tim začinom zadužila cijeli kraj, ali prema mojem istraživanju, začin koji je sagradio Podravku i čitav kraj je rad s ljubavlju. Kad se radi s ljubavlju, onda su rezultati očiti.

Materijal skulpture je corten čelik koji se često koristi u arhitekturi i umjetnosti. To je vrsta plemenitog čelika koji u sebi ima brojne sastojke, kao i Vegeta, a s vremenom kreće od narančaste boje pa prelazi u crvenu i smeđu.

Polovica skulpture je puna i predstavlja prvih 75 godina postojanja Podravke, a druga u obliku armature je simbol gradnje i obnove. Kompanija sa srcem dobila je svoje simboličko srce”, rekao je autor.

Izvor: danica.hr/Foto: danica.hr

Izvorni autor: Robert Mihaljević

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.