OVE ĆE RIJEČI ZABOLJETI MEDVEDA DO DUŠE! Ratni veteran progovrio: ‘Moga su brata ubili, ali sa SDSS-om ne bih ni pod cijenu života’

03.07.2021. 20:00:00

“Ako izglasuju ovakav Zakon o civilnim žrtvama rata, s Medvedom više neću biti prijatelj”, izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, ratni zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić.

Rekao je kako je s “Tomom Medvedom dugo godina bio dobar prijatelj i danas mogu reći da mi je prijatelj, ali ako on bude za ovo, a vidim da je, ja i on nemamo više o čemu razgovarati!”

“Ne postoje te milijarde zbog kojih bih se ponizio u Hrvatskom saboru i bio u koaliciji sa SDSS-om”, istaknuo je Miljanić. Nakon toga je poručio ministru branitelja: “I moga su brata ubili i Tomi Medvedu je netko ubio njegovoga brata, meni je netko ubio i oca, pobio moju rodbinu, no, mi nismo vodili privatni rat, branili smo svoj dom i Domovinu i svetinje izdati neću nikada!”

‘Vjerujem u tri moja životna stupa’

“Ne postoji na ovome svijetu ništa, zbog čega bih se mogao odreći tri moja životna stupa, tri stupa u koje vjerujem i na kojim čvrsto stojim”, rezolutno je rekao Miljanić.

“Na prvom mjestu je dragi Bog i moja katolička vjera. Na drugom mjestu je moja obitelj, koju volim i svoj život dajem za nju. A treće je moja hrvatska država. Svoju hrvatsku državu neću po cijenu života, nikada izdati”, naglasio je.

Bujica je bez cenzure, emitirala najzanimljivije dijelove burne saborske rasprave povodom drugog čitanja Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata, u kojoj je na jednoj strani bio zastupnik DP-a Stipo Mlinarić Ćipe, a na drugoj zastupnici HDZ-a i Možemo, koji su, kako je rekao Ćipe, ovoga puta zamijenili SDSS…

Komentirajući saborsku raspravu, gost Bujice Marko Miljanić posebno se osvrnuo na predstavnike udruge, koje podupiru Medvedov zakonski prijedlog i koji su raspravu gledali sa saborske galerije.

“Ti što su bili na galeriji, to su bili odabrani… To je jad i mizerija od ljudi! Malo se podmaže ovoga, malo onoga i tako se kupuju! Zato nam i je danas tako u Hrvatskoj državi, branitelji su razbijeni na tisuću udruga i razbiti branitelje je bio nekome cilj… Kada smo razjedinjeni, onda smo nitko i ništa, a da smo jedinstveni bili bi neupitna snaga. Sve ovo, kao i suđenje Ratku Mladiću te sada presude Simatoviću i Stanišiću, radi se s ciljem da se Srbija oslobodi plaćanja ratne odštete”, rekao je Miljanić.




“Ako je itko hrvatskom narodu u mom kraju napravio zlo, to je zvijezda petokraka. Moj otac i svi moji, pobijeni su pod zvijezdom petokrakom. To se dogodilo i ’91. godine, a nažalost i 1943. godine”, zaključio je Miljanić.

 

Izvor: dnevno.hr/Foto:Pixell

Izvorni autor: Dnevno / Foto: Davor Javorović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.