‘OVO JE DEBAKL!’ BIVŠI MARINAC BRUTALNO O AFGANISTANU: ‘Putin vjerojatno sjedi u Kremlju i smije se od uha do uha’. Otkrio tko možda pomaže talibanima

28.08.2021. 13:40:00

Teroristički napad u blizini aerodroma u Kabulu, u kojem je poginulo 13, a ranjeno 15 američkih vojnika, uz tragičan događaj predstavlja i apsurdnu situaciju, a to je da sigurnost američkih sanga u Afganistanu ovisi o onima koji su izvršili napad na SAD 11. rujna 2001. godine, piše Voice of America.

Nakon toga su SAD i NATO saveznici gotovo 20 godina pokušavali održati sigurnost u toj zemlji.

Umirovljeni marinac i general James Jones kaže, uznemiren je ovako nešto nije vidio u 40 godina svoje službe.

“Vidio sam neke loše događaje kao što je bio pad Sajgona u Vijetnamskom ratu. No i taj događaj je bio predvidljiv, daleko predvidljiviji od ovoga. Ovo je debakl na kakav većina Amerikanaca nije navikla”, rekao je bivši marinac koji ističe da je Afganistan donekle na milosti i nemilosti drugih sila u regiji, koje ga koriste za vlastite svrhe, kao što su Rusija, Kina, Pakistan i Indija.




Rusija je, kaže, izuzetno netrpeljiva prema NATO-u.

Vladimir Putin strastveno mrzi NATO. Dakle, danas dok sjedi u Kremlju, vjerojatno se smiješi od uha do uha. Ne bi me iznenadilo da Rusija pomaže talibanima, kao što se to podrazumijeva za Iran”.

Dodaje, na administraciji Joe Bidena je da popravi situaciju.

“Na njima je da odluče kako će da povrati ravnotežu u sadašnjoj poremećenoj situaciji. Međutim, sve dok su talibani u Kabulu, to će biti teško učiniti, ali nije nemoguće. Ipak, to bi značilo povratak američkih snaga, sredstava i svega ostalog kako bismo preokrenuli zamah koji talibani trenutno imaju. To znači ponovo odlučno uspostavljanje našeg prisustva”, zaključuje.

Izvor: dnevno.hr/Foto:fah

Izvorni autor: M.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.