Ovo je najnovije ukrajinsko oružje: Automobile ‘kamikaze‘ napune eksplozivom, a onda slijedi dar-mar

22.03.2023. 08:28:00

Jedan je proruski kanal na Telegramu pisao o ovim ukrajinskim UGV-ima te ustvrdio da mogu biti opasni za oklopna vozila, rovove i ljudstvo

Ukrajinski vojnici ruske tenkove raznose pomoću miniranih automobila na daljinsko upravljanje, piše Daily Mail.

Ako je suditi prema videozapisu koji je prošlog vikenda objavljen na društvenim mrežama, a koji je dio dokumentarnog filma o 3. odvojenoj udarnoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine (OSU), ukrajinske snage bespilotna zemaljska vozila (UGV) na daljinsko upravljanje prvo miniraju, a potom ih odvezu do ruskih meta.

Na snimci se može vidjeti i da Ukrajinci UGV kontroliraju pomoću mobitela te da su jedan detonirali u neposrednoj blizini vozila koje nalikuje ruskom tenku.

Jedan je proruski kanal na komunikacijskoj platformi Telegram također pisao o ovim ukrajinskim UGV-ima te ustvrdio da mogu biti opasni za oklopna vozila, rovove i ljudstvo.

Ukrajinska vojska nije objavila koliko takvih vozila ima te koliko ih četsto koristi.

Treća odvojena udarna brigada OSU-a proizašla je iz bojne Azov, a njezini vojnici trenutno sudjeluju u bitki za Bahmut.

Rusija je tijekom rata u Ukrajini također koristila UGV-e. Četiri UGV-a imena "Marker" prošle su godine sudjelovala u borbama na istoku Ukrajine.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:screenshot

Izvorni autor: Damjan Raknić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.