OVO JE NOVI VD RAVNATELJA “Sestara milosrdnica”

12.05.2021. 10:41:00

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Upravno vijeće KBC Sestre milosrdnice održao je sjednicu na kojoj je razriješen dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja bolnice Mario Zovak, a na mjesto novog vršitelja dužnosti izabran je prof. dr. Zoran Vatavuk, predstojnik klinike za očne bolesti.

Na tom mjestu će biti dok se ne izabere novi ravnatelj, najviše oko dva mjeseca, a kako doznajemo on se nema namjeru prijaviti na natječaj za ravnatelja.

Podsjetimo, situacija u KBC Sestre milosrdnice dodatno se zahuktala jučerašnjom ostavkom v.d. ravnatelja Marija Zovaka.

Naime, on je na čelnoj poziciji bio punih pet godina, od čega je četiri godine bio ravnatelj, a posljednju godinu vršitelj dužnosti. Zovak je ostavku podnio točno deset dana prije zadnjeg roka za raspisivanje natječaja za ravnatelja. Naime, Vinogradska je jedina državna bolnica koja je lani ostala bez izabranog ravnatelja na mandatno razdoblje od četiri godine.

Prošlo ljeto na natječaj su se prijavili tada aktualni ravnatelj Zovak, šefica radiologije Dijana Zadravec i akademkinja Mirna Šitum. Upravo vijeće nije dalo potporu niti jednom od kandidata. Točnije Zadravec i Šitum nisu dobile niti jedan glas od peteročlanog UV-a, dok je Zovak dobio dva glasa, od članova UV-a iz bolnice, dok su tri vanjska člana bila suzdržana. Zovak je tada imenovan za vršitelja dužnosti, na godinu dana.

Medijski prostor posljednjih tjedana zauzima KBC i to zbog problema na Zavodu za radiologiju gdje su zaposlenici istupili protiv predstojnice Zavoda, Zadravec. U petak je Upravi stigla prijava za mobing koju potpisuje 16 zaposlenika Klinike za tumore, koja je sastavni dio KBC-a. Također, govorilo se i o lošoj organizaciji, nedostatku radiologa. Zadravec sve optužbe odlučno demantira i najavljuje da se prijavljuje na utrku za mjesto ravnatelja.

Zadravec je javno optužila dvojicu liječnika dr. Vladimira Kalouseka i dr. Karoline Bolanče Čulo za krađu u višemilijunskim iznosima, ali i za falsificiranje dokumenata. Zanimljivo je da, iako je Uprava zatražila hitan inspekcijski nadzor od Ministarstva zdravstva, na radiologiji on još nije proveden. Naime, nejasno je da još nitko nije reagirao na teške optužbe za krađu za koju Zadravec tvrdi da ima 400 stranica dokumenata.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr/screenshot

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.