Ovo su uvjeti na koje Luka Modrić mora pristati ako želi ostati u Real Madridu

17.04.2023. 09:02:00

Predsjednik Reala Florentino Perez napravio je prvi korak te su započeli razgovori oko mogućeg ostanka Luke Modrića (37) još jednu sezonu u Madridu. Problem? 'Kraljevi' imaju nekoliko posebnih uvjeta koje bi kapetan 'vatrenih' trebao ispuniti...

Dugo se Florentino Perez 'lomio', a poznato je da Realov predsjednik nema previše osjećaja kad je posao u pitanju, a posebice ako se radi o budućnosti i opstojnosti 'kraljevskog' kluba.

Posebno poglavlje u toj njegovoj 'poslovnoj etici' sačinjava odnos s legendama kluba u veteranskim godinama. Tu Perez nema milosti, sjetite se samo kako su svoje višegodišnje epizode na Santiago Bernabeu završili 'vojnici kluba' Iker Casillas, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Marcelo...

Samo je jedan, barem za sada, preživio i nadživio sve - kapetan 'vatrenih' Luka Modrić (37). Ali, i on je 'na vrlo tankom ledu' jer ugovor mu završava u lipnju ove godine, a novi nije potpisao. I pitanje je hoće li uopće...

No, španjolski mediji, među kojima je najkonkretnija dobro informirana Marca, sad tvrde kako će Modrić ipak ostati još jednu sezonu na Santiago Bernabeu. Pitanje je bi li Florentino Perez ponudio Luki novi ugovor, ali na to ga je natjeralo stanje na tržištu. Jer Real intenzivno traži igrače koji će zamijeniti Modrića i Kroosa, no za sada bez konkretnih angažmana. Ljetni prijelazni rok sve je bliže, a prvi izbor Reala su Jude Bellingham (19) iz Borussije (D) te Gabri Veiga (20) iz Celte Vigo.

Dečki su, nema tu spora, veliki talenti, ali ipak igrački moraju odrastati uz iskusnije. U tom smjeru, tvrdi Marca, ide i ponuda Florentina Pereza za Luku Modrića. Kapetan 'vatrenih' bi, ako želi ostati u Realu, morao pristati na nekoliko uvjeta.

Još se ranije spominjalo kako nitko u klubu nije zadovoljan Modrićevom odlukom da i dalje igra za hrvatsku reprezentaciju, ali sad su mu čak spremni 'progledati kroz prste', pa bi kapetan - ostane li u Madridu - i dalje trebao predvoditi 'vatrene'. Možda ne baš u svim utakmicama, recimo kvalifikacija za EURO 2024., gdje bi bez previše štete slobodno mogao propustiti sudare s 'velikanima' kao što su Latvija i Armenija. 'Vatreni' se ionako moraju prilagođavati i spremati na 'život nakon Modrića'.

Zato mu je Perez, vrlo vjerojatno u dogovoru s trenerom Carlo Ancelottijem, ponudio 'častan ostanak'. Dakle, Modrić bi prvo morao prihvatiti ulogu mentora mlađim igračima, a ujedno se i pomiriti sa statusom rezerve. Da, igrao bi puno manje, vrlo vjerojatno tek trećinu utakmica od onog što će igrati ove sezone! Jasno, u Realu su svjesni da Modrić u rujnu puni 38 godina života i nitko ga ne želi 'trošiti' na 'malim utakmicama' pa bi i dalje imao svoje mjesto (možda ne baš uvijek u prvih 11!) na najjačim mečevima, prije svega u Ligi prvaka.

Uz sve to ne treba zaboraviti da je Perez iskusan 'igrač' i težak pregovarač, pa španjolski mediji nagađaju da bi Modriću bio spreman ponuditi puno manji ugovor od onog kojeg ima sad. Navodno se radi o smanjenju od čak 50 posto pa bi Modrić sljedeće sezone, ako odluči prihvatiti, igrao za 'samo' 10 milijuna eura.

A Modriću u isto vrijeme i dalje na stolu leži ponuda iz Saudijske Arabije, Al Nassr mu nudi - 40 milijuna eura po sezoni!

Ako Luka ipak odluči prihvatiti uvjete koje mu u ovom trenutku Perez nudi, svima je jasno kako njegova uloga sljedeće sezone neće biti ista kao do sada. Dolaze mlađi, a Modrić bi prije svega trebao imati ulogu mentora. 

'Modrić je sretan u Madridu i u klubu, osjeća se bolje nego ikad, poznaje svoje tijelo i najbolje osjeća koliko još može igrati. Čelnici Real Madrida su oduševljeni njime, kao i njegovom predanošću. Svjesni su njegovih godina, ali njegove igre na terenu i ponašanje u trening centru imaju još veću težinu. Zato će mu Real Madrid ponuditi novi ugovor, ali uz određene uvjete koje svojevremeno neke zvijezde nisu dobile. No, Modrićeva uloga i utjecaj u momčadi ipak imaju svoju težinu', navodi Marca u svom tekstu.

Izvor: tportal.hr/Foto: EPA

Izvorni autor: Ivan Žurić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.