Ozlijeđeni vojnik u Delnicama: Pripadnik Hrvatske vojske ozlijeđen tijekom pripreme obučne aktivnosti

20.05.2023. 12:35:00

U vojarni "Stožerni brigadir Ante Šaškor" u Delnicama, u četvrtak navečer, došlo je do ozljeđivanja pripadnika Hrvatske vojske prilikom pripreme poligona za planiranu obučnu aktivnost, potvrdilo je Ministarstvo obrane HRT-u.

Pripadnik Hrvatske vojske zadobio je ozljede šake i očiju te mu je pružena adekvatna medicinska pomoć u KBC-u Rijeka. Ozljede su uspješno sanirane, prema navodima iz Ministarstva obrane u odgovoru na upit HRT-a o ozljeđivanju vojnika.

Budući da se trenutno provodi utvrđivanje svih relevantnih okolnosti koje su dovele do ovog događaja, Ministarstvo obrane nije u mogućnosti pružiti bilo kakve informacije, niti pretpostavljati eventualne zaključke ili komentirati medijske napise, kako su naveli.

Napominjemo da su tijekom redovnih i vježbovnih aktivnosti Hrvatske vojske uvijek moguće izvanredne situacije, te se u takvim slučajevima primjenjuju standardni operativni postupci i procedure, dodaje MORH.

Na kraju, ističemo da je u ovom trenutku najvažnije zdravlje ozlijeđenog pripadnika Hrvatske vojske te mu želimo uspješan oporavak, odgovoreno je HRT-u.

Izvor: HRT/PDN/Foto:Ilustracija/Hrvatska vojska/MORH

Izvorni autor: PDN/HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.