PAD MIG-a: Doznaje se razlog pada, potraga za pilotom

06.12.2022. 15:34:00

Avion MIG-21 tijekom planske obučne aktivnosti srušio se na nenaseljenom šumovitom području u Virovitičko-podravskoj županiji, javlja MORH. Tportal navodi da su se oba pilota uspjela katapultirati, te da je jedan odmah pronađen, dok se za drugim još traga.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da je uzrok nesreće je otkazivanje motora. Također, potvrđeno im je da se jedan pilot katapultirao i javio preko radio-veze, dok za drugom traje intenzivna potraga.  HRT neslužbeno doznajem da je tijeku je potraga helikopterom i bespilotnim letjelicama.

Nakon informacije o padu MIG-a, ministar obrane Mario Banožić, u dogovoru s predsjednikom Vlade, zaputit će se prema lokaciji pada MIG-a, a tamo će mu društvo pratiti i načelnik Glavnog stožera Hranj i ravnatelj HRZ-a Križanec.

Index je o padu MiG-a kod Slatine kontaktirao poznatog vojnog pilota Ivana Selaka.

“Sigurno je da sada slijedi istraga. Saznao sam da su se oba pilota katapultirala. Pretpostavljam da se dogodio neki tehnički problem. Ali svašta je moguće, primjerice da ptica uleti u motor. Prema onome što ja znam je da su oba pilota iskočila”, rekao nam je Selak.

“Što se tiče aviona, nije bitno jesu li novi ili stari. Ne postoje stari ili novi avioni, već ispravni ili neispravni. Nema šanse da je netko odobrio let na neispravnom avionu. Događaju se i padovi F-35 aviona, najnovijih modela”, dodao je Selak.

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista i član saborskog Odbora za obranu Željko Sačić komentirao je pad MiG-a, navodeći da ministar obrane Mario Banožić treba podnijeti ostavku.

Sačić podsjeća da je bivši ministar Damir Krstičević podnio ostavku u sličnoj situaciji.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr/screenshot

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.