Pakračani upalili 33 baklje pobjede za 33. obljetnicu početka Domovinskog rata

02.03.2024. 09:57:00

33 baklje pobjede za 33. obljetnicu početka Domovinskog rata upalili su večeras Pakračani i njihovi prijatelji ispred Župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Prisjećaju se 1. ožujka 1991. kada su pripadnici policije srpske nacionalnosti na prijevaru razoružali hrvatske kolege i zauzeli Policijsku postaju u Pakracu, prenosi Priznajem.hr.

No, već drugog dana hrvatske policijske snage su je oslobodile.

– Sve je to bila odluka jako dobra hrvatskog rukovodstva da se konačno više ne dozvole ti balvani, da se ne dozvoli cijepanje Hrvatske i da je to u velikoj mjeri i promijenilo tijek Domovinskog rata, jer da to nismo napravili tada – 2.3.91., bojim se da bi bila sudbina kao i u Kninu, naglasio je predsjednik Udruge hrvatske policije – branitelja Pakraca i Lipika Miroslav Ivančić, piše HRT.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/ Foto:Dnevnik / HRT

Izvorni autor: PDN/Priznajem.hr/HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.