Palestinci tvrde: 'U izraelskom napadu na školu u Gazi ubijeno više od 100 ljudi'

10.08.2024. 11:36:00

Izraelski napadi usmjereni su na raseljene ljude dok su obavljali molitvu u zoru, što je rezultiralo naglim porastom broja žrtava, priopćio je medijski ured vlade Gaze pod kontrolom Hamasa. Prema izvještaju palestinske novinske agencije, više od 100 Palestinaca poginulo je, a deseci su ranjeni u izraelskom napadu na školu u Gazi koja je služila kao utočište za raseljene osobe.

S druge strane, izraelska vojska je objavila da su njihovi zračni napadi ciljali zapovjedni centar Hamasa. Izraelsko priopćenje navodi da su zračne snage "napale zapovjedni i kontrolni centar koji je služio kao skrovište za Hamasove teroriste i zapovjednike." Izraelski vojni izvori tvrde da je napad bio precizno usmjeren na Hamasove teroriste unutar školskog objekta, koji je bio smješten uz džamiju u Daraj Tuffahu, a koji je korišten kao sklonište za civila.

Izraelska vojska ističe da su prije napada poduzeti brojni koraci kako bi se smanjio rizik za civile, uključujući korištenje preciznog oružja, zračni nadzor i obavještajne podatke.

Izvor: 24sata

Izvor: 24sata/Foto:Reuters

Izvorni autor: PDN/24sata/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.