Panika u HNS-u zbog mladog Hrvata! Borna Sosa dobiva njemačko državljanstvo

07.05.2021. 18:50:00

U medijima se pojavila informacija da postoji mogućnost da 23-godišnji lijevi bek Borna Sosa, koji je od 2018. član Stuttgarta, zaigra na predstojećem Euru za Njemačku, a ovu situaciju prokomentirao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić

Naime, Sosa je nedavno dobio njemačko državljanstvo, a doznaje se kako ga je već i kontaktirao direktor njemačke reprezentacije Oliver Bierhoff.

Od prije je poznato kako je Borna Sosa bio na širem popisu Hrvatske uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018., a također je znakoviti da dosad nije odigrao niti jednu utakmicu za A selekciju. Stoga, prema Fifinim pravilima može slobodno igrati za bilo koju drugu A selekciju.

'Borna Sosa je na našem radaru, redovito pratimo njegove nastupe u klubu i on je sigurno na širem popisu kandidata za A reprezentaciju. Povrh toga, bio je aktivan član mladih hrvatskih reprezentacija s kojima je postizao uspjehe, što je najbolji put do A reprezentacije', rekao je za HNS izbornik Dalić pa dodao:

'Od Borne očekujemo da nastavi s dobrim igrama u Stuttgartu i na taj se način još više približi A reprezentaciji. Naravno, svaki igrač ima pravo odlučiti koju zemlju želi predstavljati, ako ima takve opcije.'

Podsjećamo, da se nešto veliko kuha potvrdio je i njemački Bild koji je objavio da se Sosa nalazi na širem popisu njemačke reprezentacije od 32 igrača.

Vrijeme je i da se u HNS-u  pokrenu dok još nije kasno, jer lijevih bekova takve kvalitete nemamo za bacanje.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.