PANIKA U ISTRI Rasprodane sve zaštitne maske; u 15 sati hitan sastanak Stožera za korona virus Istarske županije!

24.02.2020. 14:03:00

Nakon što se u Italiji naglo povećao broj zaraženih koronavirusom, u istarskim ljekarnama rasprodane su sve zaštitne maske.

U istarskim ljekarnama više nema zaštitnih maski. Nakon što je tijekom vikenda buknula epidemija koronavirusa u susjednoj nam Italiji, u gradskim i privatnim ljekarnama u Istri - maski više nema.

Potvrdila je to za Dnevnik.hr Ivanka Žiković, ravnateljica Istarskih ljekarni te otkrila kako su maske gotovo rasprodane već prošli tjedan, a tijekom vikenda nestalo je i ono nešto malo preostalih maski.

"Nula bodova, nema više maski, sve je otišlo. Nije ih moguće ni nabaviti jer ih ni veledrogerije nemaju na zalihama. Nemoćni smo. Zovu nas i privatne ljekarne, ali sve je rasprodano. Mi smo ovdje prvi na udaru, puno naših ljudi radi ili studira u Italiji", kaže Živković.

Svima koji dolaze u ljekarne i raspituju se o zaštiti od koronavirusa preporučuju da redovito održavaju higijenu ruku i slijede upute Zavoda za javno zdravstvo.

"Ne znam koliko bi maske mogle spriječiti širenje zaraze ili zaštititi od nje. Dobro ih je imati, ali one su kratkog daha i štite tek od onog prvog udara", kazala je.

Iz Istarske županije su javili da će se danas u 15 sati u sjedištu Županije u Puli održati sastanak Stožera zdravstva Istarske županija za koranavirus.  

Pri završetku sastanka bit će izjave za medije.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.