Pao je dogovor Pantovčaka i Banskih dvora: Ovo je novi načelnik Glavnog stožera oružanih snaga!

25.02.2024. 17:31:00

Na čelu vojske Varaždinca Hranja, zamijenit će Varaždinac Kundid

General-bojnik Tihomir Kundid ovog bi tjedna trebao biti imenovan novim načelnikom Glavnog stožera, saznaje Jutarnji list iz više relevantnih izvora. On će zamijeniti admirala Roberta Hranja, kojem mandat istječe 20. veljače te odlazi u mirovinu. Tako će, ako se nešto ne promijeni u zadnji čas, na čelu vojske Varaždinca Hranja zamijeniti Varaždinac Kundid.

Prema Zakonu o obrani, vrhovni zapovjednik na prijedlog Vlade i nakon pribavljenog mišljenja saborskog Odbora za obranu imenuje načelnika. Prema našim informacijama, premijer i predsjednik usuglasili su se oko izbora novog šefa vojske. Banski dvori i Pantovčak imali su različite kandidate za ovu poziciju, a u Vladi su se složili s prijedlogom Ureda predsjednika te je dogovor vrlo brzo postignut. General Kundid rođen je 1969. godine u Varaždinu, a podrijetlom je iz Ivanca.

Završio je Fakultet strojarstva, Ratnu školu "Ban Josip Jelačić" i Canadian Forces Language School u Kanadi. Bio je sudionik Domovinskog rata kao pripadnik 2. gardijske brigade Grom. Nakon rata obavljao je niz zapovjednih dužnosti. Između ostalog zapovijedao je Mehaniziranom brigadom, bio je zamjenik zapovjednika Kopnene vojske, a od listopada 2023. zapovijeda Kopnenom vojskom.

Izvor: Jutarnji list

Izvorni autor: Krešimir Žabec/Foto: MORH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.