Pavliček komentirao potez Malenice zbog pozdrava 'Za dom spremni': Još jedna sramota u nizu aktualne hrvatsko-srpske koalicije

02.11.2021. 19:19:00

'MINISTRU OČIGLEDNO NIŠTA NIJE SVETO'

Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček na Facebooku je komentirao rješenje Ministarstva pravosuđa i uprave, koje je potpisao ministar Ivan Malenica, a kojim odbija produljiti registracija po Zakonu o udrugama, jer odbija iz svojeg Statuta izbrisati "vojničko i pravaško geslo i pozdrav 'Za dom spremni".

"Još jedna sramota u nizu aktualne 'hrvatsko-srpske' koalicije

Odluka Ministarstva pravosuđa i uprave kojom se Udruzi bojovnika HOS-a odbija produljiti registracija po Zakonu o udrugama, jer ne žele iz svojeg Statuta izbrisati vojničko i pravaško geslo i pozdrav 'Za dom spremni' samo potvrđuje da aktualna vlast očigledno svim silama želi zabraniti korištenje službenog pozdrava HOS-a.

Ovakvim stavom Ministarstvo uprave krši brojne zakone, pa i pravomoćne sudske odluke Vojnog suda u Zagrebu i Vrhovnog suda koji su 1993. priznali ustrojstvo i djelovanje dragovoljačkih postrojbi HOS-a kao sastavnog dijela Hrvatske vojske.

Čak je i tzv. Vijeće za suočavanje s posljedicama nedemokratskih režima 28. veljače 2018. godine. potvrdilo da se korištenje slogana 'Za dom spremni' 'veže striktno uz komemoracije i one pripadnike jedinica koje su stradale pod tim znakovljem, te da se taj pozdrav može iznimno koristiti samo na grbu HOS-a', što je upravo slučaj kod Udruge bojovnika HOS-a.

Nažalost ministru Malenici očigledno ništa nije sveto, pa tako ni hrvatski sinovi, pripadnici HOS-a, koji su upravo pod sloganom 'Za dom spremni' branili Lijepu našu od Dubrovnika pa sve do Vukovara", napisao je Pavliček.

Izvor: bkk/Direktno.hr/Foto:FaH

Izvorni autor: bkk/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.