Pavliček odgovorio Miloševiću: ‘Što je sljedeće, proglasit ćemo 5. kolovoz Danom bratstva i jedinstva?’

04.08.2021. 07:10:00

“Pojedinci bi se najradije držali one dječje: Mir, mir, mir nitko nije kriv….”, komentirao je saborski zastupnik Marijan Pavliček izjavu potpredsjednika Vlade RH Borisa Miloševića.

Podsjetimo, SDSS-ov Boris Milošević rekao je da bi želio da Dan pobjede svake godine bude sve više dan pomirbe. Tvrdi da ne postoji razlog zbog kojeg ne ide na obilježavanje Oluje.

“Pa što je slijedeće, proglasiti 5.kolovoza Danom bratstva i jedinstva?! Pojedinci bi se najradije držali one dječje: Mir, mir, mir nitko nije kriv….”, napisao je Pavliček.

“Svaka nevina žrtva u Domovinskom ratu zaslužuje pijetet. Međutim činjenice su jasne, a to je da je VRO Oluja bila besprijekorna akcija hrvatske vojske, kojom su oslobođena okupirana područja te spriječen pad Bihaća i mogući novi pokolj nad civilima bihaćkog džepa”, zaključio je.

Podsjetimo, u utorak je u Donjem Skradu u općini Barilović Srpsko narodno vijeće (SNV) održalo komemoraciju za šestoro ubijenih srpskih civila tijekom i nakon Vojno redarstvene operacije Oluje, te je u ime srpskog naroda u Hrvatsko poručeno: Sjećat ćemo se svojeg, a nećemo zaboravljati stradanje drugog.

Nakon komemoracije potpredsjednik vlade RH Boris Milošević (SDSS) rekao je da bi želio da dan pobjede svake godine bude sve više dan pomirbe i da se svake godine međusobno sve više svi uvažavaju.

“Idemo korak po korak, povjerenje nije izgubljeno, nastavljamo politiku uključivosti, razumijevanja i gradimo povjerenje onako kako smo to nagovijestili prošle godine.”, rekao je Milošević i naglasio da njegov ovogodišnji neodlazak na proslavu Dana pobjede u Knin ne znači odustanak od te politike ili gubitak povjerenja.

Izvor: Narod

Izvorni autor: dg/Foto: fah; Fotomontaža: Narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.