PAVLIČEK OPET ŽESTOKO PO ZEKANOVIĆU: Jednu stvar mu nikada neće oprostiti! ‘Prema kolegama se ponio potpuno neprihvatljivo’

03.01.2022. 17:05:00

Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček komentirao je ponovno o situaciji u Hrvatskim suverenistima i situaciji oko Hrvoja Zekanovića.

“Krajnje je vrijeme da se dio te razmrvljene desne političke scene, na Hrast, Hrvatsku konzervativnu stranku, Generaciju obnove i gotovo čitavo vodstvo Neovisnih za Hrvatsku, objedini i nastavi put unutar Hrvatskih suverenista. Uvijek se cjepkala desnica i stvarale nove stranke, po prvi put predsjednici svojih stranaka su zatomili svoj ego. Nakon dugih pregovora od 6 mjeseci uspjeli smo se dogovoriti da nastavljamo svoj put unutar Hrvatskih suverenista, stranka koja sad ima definitivno glavu i rep. Možemo mirno koračati u sljedećem periodu i očekivati kvalitetan rad na svim razinama vlasti”, rekao je Marijan Pavliček u emisiji Oporbeni zarez  Hrvatskog radija.

“Nakon ujedinjenja i sabora stranke, Hrvatski suverenisti su imali četiri mandata. Nakon raskola u Domovinskom pokretu, priključili su nam se u naš klub Vesna Vučemilović, koja je sad članica Hrvatskih suverenista, predsjednica Glavnog odbora Hrvatskih suverenista i Miroslav Škoro kao nezavisni zastupnik. Tako da smo porasli na šest zastupnika u Hrvatskom saboru. Trenutno se vodi stegovni postupak protiv Hrvoja Zekanovića i kroz desetak dana očekujemo pravorijek suda časti”, dodao je.

Komentirao je i javni istup Hrvoja Zekanovića za koji je rekao kako svatko ima pravo na svoj stav.

“Mi smo znali da se Zekanović cijepio. On je znao kako se većina naših zastupnika nije cijepila, dio je prebolio koronavirus i da je to izbor pojedinca. Znao je koji je stav stranke oko te teme i da nećemo previše ulaziti u te teme gdje nismo te struke. Prepustili smo to građanima, neka oni odluče sami u konzultacijama s liječnicima hoće li se cijepiti. To je bio opći stav kojeg se Zekanović nije držao istupom u saboru”, kaže.

“Nikakav nije problem da je on pozvao ljude na cijepljenje, nego je veći problem bio što je on u svom govoru u ime kluba Hrvatskih suverenista, iako je rekao kako iznosi svoj stav, morao je znati da sve što govori kao predsjednik kluba, pripisuje se samoj stranci. Zamijenio je teze i prozvao sve one političare koji se nisu cijepili antivakserima, suodgovornim jer ljudi završavaju na respiratorima. Kasnije je u medijskim nastupima pretjerao jer je prozvao velik dio svojih kolega iz svog kluba ravnozemljašima koji nisu spremni prihvatiti dosege medicine u 21. stoljeću. To je bilo neprihvatljivo”, kaže.

Pavliček je istaknuo kako je Zekanović u svojim istupima toliko zagovorljivo zastupao stajalište Stožera vezano za cijepljenje, čak više od ministra Beroša.

“Najviše mu se zamjerilo što je ostale kolege nazvao zatucanim ravnozemljašima. To je neprihvatljivo i zato je predsjedništvo odlučilo pokrenuti ovaj stegovni postupak”, rekao je.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.