Pavliček osuđuje vrijeđanje zastupnika Sačića: Traži ispriku predsjednika Sabora

25.05.2023. 20:30:00

Predsjednik Sabora, prema mišljenju Pavličeka, ozbiljno je prekršio Poslovnik jer nije odmah izbacio Deura iz sabornice nakon njegovih kontinuiranih uvreda upućenih Sačiću.

Marijan Pavliček, predsjednik Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista, istaknuo je u četvrtak svoj zahtjev da predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, i predsjednik Kluba HDZ-a, Željko Reiner, upute ispriku Željku Sačiću zbog uvreda koje je HDZ-ovac Ante Deur izrekao te zbog njihove izostale reakcije na nedopustivo ponašanje, prenosi 24sata.

"HDZ-ov Ante Deur jučer je grubo izvrijeđao saborskog zastupnika Hrvatskih suverenista Željka Sačića, nazvavši ga 'jugoslovenskim govedom'. Takav je rječnik neprimjeren za seosku birtiju, a kamoli za Sabor. To je drumski, razbojnički rječnik i upravo zbog takvog ponašanja pojedinih zastupnika, Hrvatski sabor dobije jedva prolaznu ocjenu od hrvatske javnosti ", poručio je Pavliček na konferenciji za novinare.

Pavliček je naglasio da u dosadašnjem tijeku parlamentarnih zasjedanja, barem u ovom sazivu Sabora, nije zabilježen takav oblik vrijeđanja te da mu je neprihvatljivo čuti riječi poput 'jugoslavensko govedo', posebice kada se radi o hrvatskom branitelju i generalu Hrvatske vojske.

Marijan Pavliček, predsjednik Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista, tvrdi da je predsjednik Sabora grubo prekršio Poslovnik jer nije odmah izbacio Deura iz sabornice nakon što je ponovno vrijeđao Sačića. Međutim, Pavliček tvrdi da to nije učinjeno jer bi vladajuća većina ostala bez jednog glasa prilikom glasovanja.

Stoga, Pavliček očekuje ispriku od Gordana Jandrokovića, predsjednika Sabora, zbog ozbiljnog kršenja Poslovnika, kao i od predsjednika Kluba HDZ-a, Željka Reinera, zbog nedoličnog ponašanja Ante Deura. Pavliček snažno se protivi vrijeđanju zastupnika na osobnoj razini.

Izvor: 24sata/Foto:screenshot

Izvorni autor: PDN/24sata/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.