PAVLIČEK UPOZORIO NA KODEKS ODIJEVANJA U HRVATSKOM SABORU: ‘Neki u Sabor dolaze kao da su na plaži’

07.07.2022. 15:35:00

Predsjednik Hrvatskih suverenista i zastupnik u Hrvatskom saboru Marijan Pavliček upozorio je na kodeks odijevanja u Hrvatskom saboru.

Iako je ljeto i visoke su temperature, prema njegovim riječima, ipak bi zastupnice i zastupnici trebali dolaziti u Sabor dolično odjeveni.

Rekao je da će ga pojedini zastupnici napasti da je “zatucan da ga je vrijeme pregazilo i da je tipičan primjer hrvatske desnice, ali neke stvari treba jasno i glasno reći”.

“Stara narodna poslovica kaže da ‘odijelo čini čovjeka’, ali neki protokoli zahtijevaju i određeno odijevanje. Nije prikladno da se u Sabornici pojavljujemo svakako odijeveni. Ova zgrada je stara više od 300 godina i ovdje se donose najviši zakonodavni državni akti. Ovdje su brojne povijesne osobe održali povijesne govore. Međutim, u posljednje vrijeme upravo pojedini saborski zastupnici nemaju poštovanja prema instituciji barem što se odijevanja tiče. Pojedine zastupnice dolaze u majicama bez rukava, u tenisicama kao da idu na neki trening. Neki zastupnici dolaze za govornicu u zasukanim rukavima, kao da idu, kao što bi mi u Slavoniji rekli – na svinjokolju. Neki dan je kolegica Sandra Benčić za ovom govornicom bila sa sunčanim naočalama kao da je na plaži. Jel je to prikladno za ovu instituciju? Mislim da je krajnje vrijeme da predsjedništvo Hrvatskog sabora donese kodeks odijevanja. Nemam osobno ništa protiv bilo kakvog stila odijevanja, ali zna se gdje je nešto prikladno, a gdje nije”, zaključio je u slobodnom govoru Pavliček, objavljeno je na njegovom Facebook profilu.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:screenshot/MP/FB

Izvorni autor: S.P./7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.