PEĐA GA JE I GRLIO SDP-ovac osumnjičen: Lažne suze zbog kojih mu sad prijeti zatvor

10.09.2021. 16:07:00

Stjepan Kovač je, sumnjaju tužitelji, fingirao prijetnje kako bi otkrio tko piše loše o njemu. Zbog svega je dobio i policijsku zaštitu. Imao je i presicu na kojoj je plakao i govorio da mu prijete da će ga ubiti

USKOK je u petak uhitio međimurskog župana Matiju Posavca, a DORH je tražio da se SDP-ovcu i bivšem gradonačelniku Stjepanu Kovaču skine imunitet.

Kovač je bio iznenađen kad smo ga nazvali i rekli mu da traže skidanje imuniteta.

Stvarno nemam pojma, zovem policiju da vidim što se događa, zbog čega bih bio uhićen. Bilo bi lijepo da znam ako me već misle uhititi. Nemam pojma, idem sad na kavu u grad. Ne znam što je s Posavcem, iskreno nijedan posao nismo zajedno radili, ja sam vodio grad, a on županiju - rekao nam je Kovač, kojem je u međuvremenu skinut imunitet.

Kako smo doznali, traženje skidanja imuniteta Kovaču nema veze s Posavcem kojeg terete za mito i zlouporabu položaja, konkretno, da je primio 10.000 kuna kako bi nekoga zaposlio.

Kovača terete za potpuno drugu stvar. Kako smo doznali, slučaj je poprilično nevjerojatan s filmskim elementima, a odvija se s početka ove godine, kad su bili izbori. Kovač je bio gradonačelnik i smetalo mu je pisanje jednog bloga. Sumnjaju da se udružio s policajcem te je lažirao da mu netko prijeti, kako bi policija pokrenula istragu o čovjeku koji je o njemu pisao na internetu. 

Kovač je pisanje na blogu shvatio kao klevetu, ali kad je saznao da to može riješiti privatnom tužbom, a ne pokretanjem službene krim istrage, odlučio se na drugačiji pristup. Udružio se s policajcem, zajedno su angažirali trežu osobu koja je poslala lažne prijeteće poruke kako bi sve izgledalo da poruke šalje autor bloga koji je smetao Kovaču.

Smatrao je da mu taj blog može naštetiti u borbi za gradonačelnika, koju je ionako na kraju izgubio. Sazvao je tada čak i presicu na kojoj je plakao, a Peđa Grbin ga je grlio.

Rekao je tada da mu prijete da će ga ubiti.

Zbog svega je dobio čak i policijsku zaštitu. 

Ali čini se da je sve bilo lažirano kako bi policija pokrenula istragu, a Kovač saznao tko je bloger koji piše protiv njega. Udružio se, sumnja se, s policajcem Marijom Severom koji je pak angažirao Damira Ledenčana, čija je uloga bila slati prijeteće poruke. E to više nije bila kleveta, već kazneno djelo prijetnje koje se goni po službenoj dužnosti. Policija je pokrenula krim istragu, Kovač je završio pod zaštitom, a bloger u pritvoru. Kovač je još zahtijevao od načelnika da požuri obradu prije drugog kruga izbora.

Izbora koje je izgubio. Unatoč spački koju je, prema svemu sudeći, izveo u talonu s policajcem.

Izvor: 24 sata

Izvorni autor: Marko Šnidarić, Denis Mahmutović, foto: Pixsell

Autor: