Pelosi nakon posjeta Ukrajini: SAD će nastaviti pomagati, nasilniku se ne smije dopustiti da zlostavlja

01.05.2022. 16:23:00

Ruska invazija na Ukrajinu ulazi u 70. dan 

Nancy Pelosi je iz Poljske poručila da SAD neće prestati pomagati Ukrajini zbog straha da bi mogli isprovocirati Rusiju nakon što je postala najviši američki političar koji je posjetio tu zemlju otkako su snage Vladimira Putina izvršile invaziju.

Na tiskovnoj konferenciji u Poljskoj nakon njezina posjeta, upitana je jesu li SAD zabrinute zbog rizika da njihova potpora izazove rusku reakciju. Predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa rekla je da će SAD ostati pri svojim odlukama.

“Dopustite mi da govorim u svoje ime, nemojte da vas maltretiraju nasilnici. Ako prijete, ne možete odustati”, rekla je.

Adam Schiff, predsjednik obavještajnog odbora američkog doma, rekao je: “Ovo je prije svega o Ukrajini, ali ne samo o Ukrajini. Ovdje se radi o diktatoru u Kremlju koji iznova ratuje kao da je drugi svjetski rat s masovnom invazijom na svog susjeda i on mora biti zaustavljen.

“Spremni smo pružiti Ukrajini svu potrebnu potporu da se to zaustavi.” Tijekom posjeta Zelenski je Pelosi uručio orden princeze Olge za njezin rad na jačanju ukrajinskih i američkih veza.

Na konferenciji za novinare rekla je da je Zelenski pokazao hrabrost i pohvalila ga za "majstorsko upravljanje".

Izvor: tportal.hr/Foto: AFP

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.