Peović zabila Tomaševiću nož u leđa zbog Jakuševca: ‘Tamo su slali žene’

05.12.2023. 15:57:00

U teškoj nesreći koja se jučer dogodila na odlagalištu smeća Jakuševec u Zagrebu, radnik Čistoće Josip Topolovec izgubio je lijevu ruku i zadobio niz drugih ozljeda. U odronu smeća ozlijeđena su još dvojica radnika. Ovo je drugi takav incident nakon što se manja količina smeća odronila 11. studenog, pri čemu nitko nije stradao.

Iz Eko-flora, jedne od tvrtki koja upravlja Jakuševcem, poručili su da nisu odgovorni za nesreću. Sada se onima koji zbog ovog incidenta upućuju kritike gradskoj vlasti našla i neočekivano lice. Katarina Peović iz Radničke fronte u svojem se izlaganju u Saboru obrušila na gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića i naglasila kako se ovaj incident nije smio dogoditi. 

‘Svašta im se prigovara’

“Zagrebačkoj vlasti se uistinu svašta prigovara. Uvijek sam uz njih, pogotovo kada se upućuju besmislene kritike poput estetike i osmišljavanja vizualnih rješenja po podu zagrebačkih ulica, ali ova situacija se uistinu nije smjela desiti”, rekla je Peović i nadodala:

“Odron na Jakuševcu s ozbiljnim posljedicama imao je svoj predtekst. Događale su se stvari koje su trebale upozoriti vlast da se ovo nije trebalo desiti. Jednom radniku je amputirana ruka, a gradonačelnik je u izjavi rekao da se utvrđuje odgovornost, no ona je isključivo samo na njemu”, rekla je.

‘Upozoravalo se na ovo’

Rekla je kako pred sobom drži dopis koji su sindikalisti slali upravi Zrinjevca. “Upozoravali su jer se odron već dogodio 11. studenog, koje je postalo ogromno klizište. Sindikalistica je izrazila zabrinutost za sigurnost i zdravlje radnika. Molila je da do daljnjeg ne upućuju radnike tamo na rad”, rekla je Peović.

“Sindikalistica me upozorila da se saniranje obavljalo nepropisno i bez adekvatne opreme i da su uglavnom žene slane tamo jer one pružaju manji otpor kada idu na takve poslove”, rekla je.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.