‘PERKOVIĆ JE 1988. SREDIO PUTOVNICU FRANJI TUĐMANU!’ Rojs će potpisati zahtjev za pomilovanje: ‘Ako je valjao predsjedniku i Šušku, tko sam onda ja da sada određujem što treba?’

16.04.2022. 11:11:00

NI SEKUNDE NIJE DVOJIO

Pokrenut je postupak za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Odvjetnik Ante Nobilo već je pripremio zahtjev za pomilovanjem koji će potpisati i neki od hrvatskih generala, potvrdio je umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs.

Osim Rojsa, kao mogućih potpisnika zahtjeva za pomilovanje, spominju se i imena Ivana Čermaka, Marinka Krešića, te Davora Domazeta Loše.

Podsjetimo, Perković i Mustač su u kolovozu 2016. godine na sudu u Munchenu osuđeni na doživotnu kaznu zatvora zbog pomaganja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

‘Perković je 1988. sredio putovnicu Franji Tuđmanu’

Na Milanovićev stol tako će uskoro stići zahtjev za pomilovanje Perkovića i Mustača, a trebao bi stići u utorak.

Ljubo Ćesić Rojs je rekao da niti sekunde nije razmišljao hoće li potpisati pismo u prilog Perkoviću i Mustaču, kada mu je to ponuđeno.

“Perković je 1988. sredio putovnicu Franji Tuđmanu. Zatim je 1990. svim hrvatskim emigrantima koji su doputovali na Prvi opći sabor HDZ-a omogućio da bez dokumenata uđu u Jugoslaviju. Jedino je on to tada mogao. Da ne govorim o tome što je sve učinio za nabavku oružja”, rekao je Rojs za Novi list.

‘Ako je valjao i predsjedniku i Šušku, tko sam onda ja da sada određujem što treba, a što ne?’

“Osobno znam detalje kako je spasio 60 kontejnera s broda koji nije smio pristati u Rijeci, nego je otišao u luku Koper. Pokojni Šušak je poslao Perkovića u Ljubljanu da riješi to, da se oružje koje je stiglo u Koper deblokira i preveze u Hrvatsku.

Perković je služio Hrvatskoj, predsjednik Tuđman mu je dao čin brigadira, pa ako je valjao i predsjedniku i Šušku, tko sam onda ja da sada određujem što treba, a što ne, kazao je Rojs.

Izvor: Dnevno.hr/Foto: N1

Izvorni autor: L.B./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.