PERNAR traži legalizaciju “trave” uvijek prije izbora, a poslije izbora više niti riječi o tome. Prodaje narodu maglu za glasove ....

04.03.2020. 17:50:00

Saborski zastupnici raspravili su u srijedu prijedložene izmjene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a predlagateljIvan Pernar rekao je da njima želi odvojiti tržište teških droga heroina i kokaina, od tržišta marihuane, založivši se za njenu legalizaciju.

Pernar marihuanu ne smatra drogom.

Predlaže novi pristup trima aspektima u zakonskom tretmanu konoplje – industrijskoj proizvodnji, uporabi u medicinske svrhe i osobnoj uporabi.

Pernar smatra da ne postoji ni jedan opravdan razlog za zabranu iskorištavanja cijele biljke industrijske konoplje, posebice, kaže, imajući u vidu nizak postotak THC-a kojeg sadrži. “Stoga se ovim prijedlogom zakona dopušta slobodan uzgoj, prerada i promet industrijskom konopljom”, stoji u obrazloženju njegova zakonskog prijedloga.

Zalaže se da se zakonskim izmjenama dopušta uzgoj, prerada, uporaba i promet konopljom u medicinske svrhe.

Prijedlogom zakona, prema njegovom sudu, čini se značajan iskorak u dosadašnjem zakonskom tretmanu indijske konoplje, na način da se legalizira uzgoj, prerada, uporaba i promet konopljom za rekreaciju. Svaka punoljetna osoba, predlaže Pernar, u svrhu rekreacije smije uzgajati do 6 stabljika konoplje.

Pernar je upozorio na problem alkoholizma koji smatra puno većim od konzumacije indijske konoplje u rekreativne svrhe, kao i štetnost uživanja duhana, odnosno pušenje.

Pernarov zakonski prijedlog  istovjetan već odbijenom prijedlogu Živog zida

Državni tajnik Ministarstva zdravstva Željko Plazonić rekao je da Vlada predlaže neprihvaćanje Pernarov zakonskog prijedloga, jer je istovjetan prijedlogu Živog zida o kojima je Vlada već dala mišljenje i smatra ih neprihvatljivim.

Ivan Čelić (HDZ) usprotivio se legalizaciji marihuane u rekreativne svrhe, rekavši da može imati zdravstvene posljedice, jer i nakon samo jedne konzumacije može dovesti do psihoze, halucinacije i paranoje, a kod pojedinih osoba vodi u shizofreniju kao jednu od najtežih psihičkih bolesti. Također je upozorio kako je 95 posto ovisnika počeo eksperimentirati marihuanom.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:SD

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.