PERVAN O SABORSKOJ PLAĆI Nisam ušao u politiku zbog 'love', imam udobniju fotelju doma!

15.06.2020. 10:31:00

Poznati komičar ističe kako je odlučio, koliko god je u njegovoj moći, pomoći prijatelju na predstojećim parlamentarnim izborima, a i u njemu samom već odavno tinja nezadovoljstvo stanjem u hrvatskom društvu.

"Valjda sam kandidat u prvoj izbornoj jedinici, ne znam točno. Nisam baš nešto da trčim okolo i pitam. Ako mogu nešto napraviti, sve ok, ako ne, baš me briga. Ja okolo brljam, pa onda dođem tamo, u stranku, nakon sedam dana i onda mi kažu novosti. Što ću ja sad tamo po nekim sastancima?! Šta me briga...

Previše sam neovisan um. To pogoduje mojim prijateljima, ali ne pogoduje ekipi okolo. I što sad?! Crno odijelo, kravata. Ma dajte. Uopće nemam odijelo, kaže Željko Pervan, jedno od zaštitnih lica Domovinskog pokreta Miroslava Škore objašnjavajući kako nikako nije pogodan lik za stereotipe o političarima.

Svjestan je kako mnogi govore "pa što će on, komičar, tamo" ili "zaželio se i on fotelje i saborske plaće", ali ga takvi komentari ne ljute. Izazivaju mu smijeh...

"Percepcija je, kao, takva. Što je ljudima? Pa imam stoput udobniju fotelju doma. I u Istri. I bazen. Fenomenalno. Nije zbog fotelje niti se meni da odijela kupovati i tamo visiti, ali ako mogu nešto, što me godinama iritira, promijeniti, onda okej. Angažirao sam se samo zbog prijateljstva s Miroslavom Škorom i želje za promjenom. A ne, nego zbog novaca?! Mo'š mislit'! Ne mogu s tim ni kredite pokriti. Kakvi novci?! Volim raditi ovo što radim, u tome sam najuspješniji i rođen sam za to. Što ću sad tamo?! Biti gljiva? Nema šanse... Ako postoji mogućnost nešto promijeniti, super. Ako ne, ništa. Sudeći po ekipi oko mene vjerujem da hoće", govori autor popularne "Večernje škole".

Oni koji dobro poznaju Pervana reći će kako je inače razapet na sto strana, između brojnih obiteljskih i poslovnih obveza. Kako će onda imati vremena za politiku?

"Pa to najveći mogući godišnji odmor. Mo'š mislit, politika... Kad samo vidim ekipu... , grohotom se nasmijao Pervan na upit objašnjavajući kako nije njemu odjednom pukao film, pa se sada kao, eto, malo odlučio ući u političku arenu.

"Kad čovjek odjednom na nešto reagira onda bi to bila bolest. Zapravo je riječ o dugogodišnjoj kontaminaciji nekim čudnim stvarima. I onda upoznate ljude koji isto tako nešto žele promijeniti. I krenete... To je sve. Ništa me drugo ne zanima, ni fotelja ni moć. Ima ljudi kojima je politika jedina opcija, vidio sam kod neke ekipe koji je to žar u očima i trganje za pozicije", rekao je.

'Hrvatska je kao Afrika sa strujom'

Usporedio je Hrvatsku s Afrikom rekavši: "Hrvatska je kao Afrika sa strujom".

"Ne moraš biti doktor znanosti da skužiš da tu nešto ne štima. Samo nema volje za promjenom, to je ono što mi je čudno. A živimo u bogomdanoj zemlji. Teško mi je biti apolitičan kad moja kći razmišlja o Irskoj u kojoj kao medicinar dobiva 6000 eura plaću. Ali kao neće ići nego će ostati tu za 7000 kuna!!! To je horor. Otići će svi, pa ćemo, ako se nešto ne promijeni, ostati hrpa penzića i ja sjediti na klupama po parkovima. Zbilja se moraju mijenjati stvari... U raj smo stavljeni, ali što ćeš ti, čovječe, kad netko zbog nekakvih kombinacija pušta kanalizaciju u Plitvička jezera", piše Slobodna Dalmacija.

Izvor: Direktno.hr/Foto:Dubravka Petrić/PIXSELL

Izvorni autor: bl/Mirela Goreta/Slobodna Dalmacija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.