PET DANA NAKON SPROVODA Što se dogodilo šetaču Bandićeva psa: Doznali smo zašto je Dragec završio u bolnici razbijene glave

25.03.2021. 10:02:00

Kako neslužbeno doznajemo, bezazlene nesuglasice u rane jutarnje sate dvojice štovatelja Milana Bandića prerasle su u žestoku svađu

Zlatnom retriveru Rudiju i 68-godišnjem Dragecu trebala je to biti uobičajena ranojutarnja šetnja. Od kućnog broja 4 Bužanove ulice do osnovne i srednje škole u Kušlanovoj, pa veliki krug po cijelom Naselku i onda natrag do stana pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Ali, ta se šetnja 8. ožujka, pet dana nakon Bandićeva pogreba, za Dragutina Ferenčaka, Rudijeva šetača, bivšeg hrvača i, kako su ga svojedobno prozvali mediji, čuvara gradonačelnikovih tajni, pretvorila u užas dok je hodao Kušlanovom te je završio u bolnici s ozljedom glave. Sutradan je o nemilom događaju obaviještena i zagrebačka policija.

Odgurnuo ga

- Muškarac u dobi od 50 godina došao je do 68-godišnjaka koji je šetao psa te ga odgurnuo, uslijed čega je 68-godišnjak pao na tlo. Naknadno je zatražio liječničku pomoć u KB-u Sveti Duh, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen i u tijeku je utvrđivanje okolnosti događaja - objavila je policija odmah nakon saznanja, pritom ne otkrivajući identitete.

I dok kriminalističko istraživanje incidenta još traje, kako neslužbeno doznajemo, bezazlene nesuglasice u rane jutarnje sate dvojice štovatelja Milana Bandića prerasle su u žestoku svađu praćenu psovkama, a onda je u jednom trenutku Ferenčak, navodno, udario psećim povodcem 50-godišnjaka, inače kontrolora u jednoj gradskoj tvrtki. Ovaj mu je potom uzvratio odgurnuvši ga tako da je 68-godišnjak pao i udario glavom. Tko će za što točno biti prijavljen, bit će poznato uskoro.

Inače, tu je vijest popraćenu fotografijom Dragutina Ferenčaka dok u bolnici s ozlijeđenom glavom čeka liječničku obradu na Facebooku je objavio Marin Vlahović

Naznačio je pritom i kako, prema njegovim informacijama, taj slučaj nije prijavljen policiji te se zapitao jesu li počeli obračuni za stvarne nasljednike imovine i utjecaja Milana Bandića. Vlahović je još napisao da su, navodno, tri osobe napale Ferenčaka te da je njihov identitet poznat, kao i da je pseći povodac upotrijebljen kao dodatno oružje protiv Ferenčaka.

Pomaže obitelji

A kako doznajemo iz kruga bliskog obitelji Bandić, supruga pokojnoga gradonačelnika teško se nosi s cjelokupnom situacijom. Iznenadna suprugova smrt bacila ju je u očaj, kažu nam upućeni, no medijski napisi koji su uslijedili nakon pogreba i nju i kćer dodatno su ražalostili i zgrozili.

Ne može vjerovati u toliku količinu mržnje koja se izlijeva protiv njezina Milana te se gomila iz dana u dan. Umjesto da nju i kćer puste na miru da oplakuju gubitak, sve se pretvorilo u udarnički serijal blaćenja, tko će im više i jače nanijeti dodatne patnje. Hvala bogu da je Dragec dobro nakon svega. Proveo je, mislim, četiri dana u bolnici. On je Vesni i Anamariji ostao i lijeva i desna ruka. Njegova vjernost Bandićima nije zakazala i to pokazuje ignoriranjem medija - rekao nam je prijatelj obitelji Bandić.

Par dana ga nije bilo, a onda je imao zamotanu glavu

Nekoliko susjeda obitelji Bandić ostalo je iznenađeno informacijom da je Ferenčak pretučen.

- Prvi mi je to glas, ali znam da njega i Rudija nekoliko jutara za redom nisam vidjela u uobičajenoj šetnji, a nekoliko dana poslije Dragec je imao zamotanu glavu. Pomislila sam da mu je pao komad fasade sa zgrade, ali ga nisam pitala jer se zna uznemiriti kad se zabada u njegovu privatnost - rekla nam je jedna stanarka Bužanove.

Izvor: Jutarnji list

Izvorni autor: Hajdi Karakaš Jakubin/Goran Mehkek/Cropix

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.