Pet novih slučajeva zaraze od koronavirusa u VPŽ, četiri nema nikakve simptome

22.04.2020. 10:22:00

Na području Virovitičko-podravske županije otkriveno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom Covid-19. Županijski stožer civilne zaštite na konferenciji za medije naglasio je kako četiri od pet novooboljelih nema nikakve simptome.

Među oboljelima, nalaze se dva člana obitelji supružnika koji su do sada bili jedini zaraženi na našem području. Muškarac je ozdravio, dok je žena, zajedno s dvoje članova obitelji, Covid-19 pozitivna. Ostaju u samoizolaciji.

U drugim slučajevima, riječ je o supružnicima, također bez simptoma, kao i o jednoj zaposlenici doma za starije koja je bila na godišnjem odmoru i koja se danas trebala vratiti na posao. Njen slučaj otkriven je rutinskim pregledom djelatnika u domovima za starije, a koji će proći svi zaposlenici na području naše županije.

Dr. Miroslav Venus naglasio je kako su svi zaraženi odmah stavljeni u samoizolaciju, kao i svi i njihovi kontakti, koji će danas biti testirani.

Ovo je poruka da se ne smijemo prerano popuštati te da se i dalje moramo držati svih mjera zaštite, poručio je župan Igor Andrović.

USKORO OPŠIRNIJE (www.icv.hr)

Izvor: icv.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.