Petar Ćurić (HDZ): “Gradonačelniče Miletiću, zašto odbijate suradnju s državom na ključnim razvojnim projektima za Pulu?”

24.02.2020. 14:13:00

GRADSKI VIJEĆNIK IZNENADIO BORISA MILETIĆA

Na prošlotjednoj 22. sjednici Gradskog vijeća Grada Pule, jedan od najpopularnijih pulskih gradskih vijećnika Petar Ćurić (HDZ) iznenadio je gradonačelnika Borisa Miletića s dva za njega vrlo nezgodna pitanja:

 

Zašto nije sudjelovao niti na jednom sastanku radne skupine, niti je prihvatio poziv ministra državne uprave Marija Banožića na razgovor o ključnim razvojnim projektima za Pulu (Hidrobaza, Saccorgiana, Muzil)?

 

Te, kriju li se zaista iza svega tek osobni interesi da se koncesije na pulske beach barove daju politički podobnima, s vezama u IDS-u – a navodno je uvijek riječ o jednim te istim ljudima, samo pod različitim nazivima tvrtki…

 

No, krenimo redom.

 

Sredinom mjeseca, u lokalnom listu Glasu Istre objavljen je intervju s gospodinom Mariom Banožićem, ministrom državne imovine u Vladi Republike Hrvatske.

 

Na pitanje kako ocjenjuje suradnju s Gradom Pulom, ministar je odgovorio: Blago rečeno, nikako. I ne znam zašto se kategorički odbija svaka suradnja.

 

Nadalje, minister u intervjuu pita i zašto se gradonačelnik ne odazove barem jednom sastanku radne skupine, ili bar jasno ne kaže je li za te projekte ili nije.. Ministar Banožić je kazao i da je Boris Miletić nametnuo u javnosti tezu da je država kriva što projekti stoje – ali to čini samo kako bi prikrio nerad, nezainteresiranost i apsolutnu nesuradnju Grada Pule s ministarstvom na projektima Hidrobaze, Saccorgiane i Muzila!

 

I ono najvažnije, ministar je u intervjuu istaknuo da moguće postoje i dublji razlozi zbog kojih Grad Pula koči ovu investiciju vrijednu 30 milijuna eura, a to je priča oko koncesija na pulske beach barove…

 

Što je sve gradonačelnik Pule Boris Miletić Ćuriću odgovorio, te kompletan sadržaj duela Ćurić-Miletić možete pogledati ovdje:

Izvorni autor: Mediji Press

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.